Turcijas viesnīcu administratori sveica Erdogana izteiktos atvainošanās vārdus

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasGuļamkrēsli Kemeras kūrorta pludmalē Turcijā
Guļamkrēsli Kemeras kūrorta pludmalē Turcijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimiram Putinam adresētos Erdogana atvainošanās vārdus silti sveica Turcijas viesnīcu biznesa pārstāvji – viņi cieš milzu zaudējumus kopš brīža, kad tika zaudēti klienti no Krievijas.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Turcijas valsts vadītājs Redžeps Tajips Erdogans savā vēstulē Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pauda dziļāko līdzjūtību bojāgājušā Krievijas pilota ģimenei un teica "Atvainojiet".

Uz šo Erdogana soli pozitīvi reaģēja Turcijas viesnīcu biznesa pārstāvji un augstu novērtēja valsts vadītāja soli.

"Turcijas valsts vadītājs vēstulē pauda līdzjūtību bojāgājušā Krievijas pilota ģimenei un teica "Atvainojiet". Erdogans pauda dziļu nožēlu par notikušo un uzsvēra gatavību darīt visu iespējamo, lai atjaunotu Krievijas un Turcijas tradicionāli draudzīgās attiecības," – pastāstīja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Erdogana atvainošanos eksperti vērtē skeptiski

Krievijas un Turcijas attiecības pasliktinājās 2015. gada 24. novembrī, kad Krievijas bumbvedēju Su-24 virs Sīrijas notrieca turku iznīcinātājs F-16.

Vladimirs Putins to nosauca par "triecienu mugurā" no teroristu atbalstītāju puses. Krievijas valsts vadītājs ar savu rīkojumu ieviesa ierobežojošus pasākumus attiecībā pret Turciju.

Krīzes rezultātā Turcija cieta milzu zaudējumus tūrisma biznesa jomā, kad Krievijas pilsoņi atteicās no atpūtas šajā valsti. Cieta arī tirdznieciskās attiecības. Jāpiebilst, ka Turcijā eksports uz Krieviju ir viens no svarīgākajiem ekonomikas elementiem.

Sputnik Moldova korespondents, kurš pašlaik atrodas Antālijā, informēja, ka viesnīcu administratori ir nopriecājušies, uzzinot par Erdogana nosūtītās vēstules saturu.

"Turcijas biznesa pārstāvji uzskata, ka Erdogana atvainošanās ir solis, kas sperts, lai Vidusjūras un Egejas jūras kūrortos atkal ierastos tūristi kno Krievijas," – atzīmēja korespondents.

Ielas kafejnīca Antālijā - Sputnik Latvija
Turcija bez tūristiem no Krievijas: tukšas pludmales un milzu zaudējumi

Sekas, pie kādām noveda Krievijas pilsoņu atteikšanās atpūsties Turcijā, ir acīmredzamas, jo lielākā daļa tūristu, kuri valsti apmeklēja atpūtas sezonā, brauca šurp no Krievijas. To atzīst ne tikai viesnīcu biznesa pārstāvji, bet arī tūrisma operatori un tirgotāji.

Oficiāli dati liecina, ka gada pirmo četru mēnešu laikā ārvalstu tūristu skaits Turcijā salīdzinājumā ar to pašu periodu pirms gada ir krities par 16,5% — līdz 5,82 miljoniem cilvēku. To vēsta vietējie izdevumi.

Piemēram, avīze  Hurriyet Daily News konstatēja, ka no 1. līdz 16. jūnijam krievu tūristu skaits salīdzinājumā ar 2015. gadu ir samazinājies par 98,5% (kūrortu apmeklējuši tikai 3517 atpūtnieki), vācu tūristu skaits krities par 45% (atpūtušies 117 845 cilvēki).

Ziņu lente
0