Beļģijas valdībai teroraktu draudu dēļ pastiprināta apsardze

© REUTERS / Yves HermanПолиция и манифестанты в Брюсселе. 27 марта 2016
Полиция и манифестанты в Брюсселе. 27 марта 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš kļuva zināms, ka Beļģijas drošības dienesti aizturējuši 12 cilvēkus aizdomās par slaktiņu sagatavošanu.

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Beļģijas Karalistes ministru un premjera apsardze ir pastiprināta teroraktu draudu dēļ, informē Sputnik Igaunija ar atsauci uz televīzijas kompāniju RTBF.

Зарубежные страны. Франция - Sputnik Latvija
Franču eksperti ieradīsies Ukrainā, lai izmeklētu gatavošanos teroraktiem

Pēc kompānijas datiem, apsardze tika nodrošināta ārvalstu, iekšlietu un tieslietu ministriem, kā arī viņu ģimenes locekļiem. Lēmumu pieņēma saskaņā ar karaļvalsts Iekšlietu ministrijas draudu analīzes koordinācijas centra rekomendācijām.

Iepriekš kļuva zināms, ka Beļģijas drošības dienesti naktī uz sestdienu aizturējuši 12 cilvēkus aizdomās par slaktiņu sagatavošanu karalistes teritorijā, par to sestdien žurnālistiem pavēstīja federālās prokuratūras pārstāvis. Pēc viņa teiktā, aizturēšanas un kratīšanas tika veiktas antiteroristiskās operācijas ietvaros, kas notika dažādās vietās Beļģijas teritorijā, pirmkārt Briselē.

Laikraksts Derniere heure otrdien paziņoja, ka beļģu antiteroristiskie dienesti nosūtījuši brīdinājumus par teroraktu draudiem Beļģijā un Francijā no ISIS kaujinieku puses.

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas "kaujinieki, iespējams, izbraukuši no Sīrijas apmēram pirms pusotras nedēļas, lai ierastos Eiropā caur Turciju un Grieķiju."

Президент Казахстана Нурсултан Назарбаев - Sputnik Latvija
Kazahstānā manāmi "krāsainās revolūcijas" mēģinājumi

"Šie cilvēki, iespējams, bija sadalījušies divās grupās, viena dotos uz Beļģiju, otra — uz Franciju, lai nelielās grupās sarīkotu teroraktus. Saskaņā ar izmeklēšanas datiem, šie cilvēki jau ir ieguvuši ieročus, un noteikti rīkosies," — avīze citē nosūtīto brīdinājumu.

Pēc laikraksta datiem, tajā teikts, ka par Islāma valsts kaujinieku mērķiem varētu kļūt kāds liels tirdzniecības centrs vai ātrās ēdināšanas restorāns vai policijas iecirknis.

Savukārt Beļģijas Iekšlietu ministrijas vadītājs Jans Jambons paziņojis, ka viņam neesot informācijas par to, ka grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki sagatavojot jaunu slaktiņu Beļģijā un Francijā, tādējādi atspēkojot beļģu mediju ziņojumus.

Ziņu lente
0