Kazahstānā manāmi "krāsainās revolūcijas" mēģinājumi

© Sputnik / Mikhail VoskresenskiyПрезидент Казахстана Нурсултан Назарбаев
Президент Казахстана Нурсултан Назарбаев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts spers stingrus soļus ekstrēmistu un teroristu darbības apturēšanai, solīja Nursultans Nazarbajevs.

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs paziņoja, ka valstī konstatētas notikumu pazīmes, kas citās valstīs kļuvušas par "krāsaino revolūciju" priekšvēstnešiem.  Informāciju par to trešdien sniedza valsts vadītāja preses dienests.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs pārrunāja ar Francijas ĀM vadītāju situācijas noregulēšanu Ukrainā

"Mēs visi zinām, ka tā saucamajām krāsainajām revolūcijām ir dažādas metodes. Tās sākas ar izdomātiem mītiņiem, slepkavībām un centieniem sagrābt varu. Šīs pazīmes ir parādījušās arī pie mums," – Nazarbajeva vārdus citēja aģentūra "Novosti-Kazahstan".

Prezidents atgādināja, ka pasaules valstīs, "kur noticis kaut kas tamlīdzīgs, šodien vairs nav ne valsts, ne stabilitātes, tur valda nabadzība un bandītisms, radīti apstākļi ekstrēmistu un teroristu darbībai."

"Izmantojot liberālo valsts politiku un likumu, dažam labam radusies vēlēšanās pārbaudīt  valsts varas izturību. Vēlos norādīt, ka mēs vienmēr spersim stingrus soļus ekstrēmistu un teroristu darbības apturēšanai. Šim nolūkam valstij ir visas iespējas un spēki," – uzsvēra prezidents.

Pagājušās nedēļas nogalē nezināmu personu grupa piedalījās bruņotos uzbrukumos diviem ieroču veikaliem un armijas daļai Aktobē. Pilsētā tika izsludināts kontrterorisma operācijas režīms. Iekšlietu ministrijas rīcībā esošie dati liecina, ka tās ietvaros likvidēti 13 bandīti. Teroristu uzbrukumos bojā gājuši septiņi cilvēki. Iekšlietu ministrija vēsta, ka noziedznieki ir netradicionālo reliģisko novirzienu radikāli piekritēji.

Ziņu lente
0