Franču eksperti ieradīsies Ukrainā, lai izmeklētu gatavošanos teroraktiem

© Sputnik / Александра Масальцева / Pāriet pie mediju bankasЗарубежные страны. Франция
Зарубежные страны. Франция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Drošības dienests (UDD) pirmdien paziņoja par Francijas pilsoņa aizturēšanu uz Ukrainas-Polijas robežas, kurš, iespējams, plānoja teroraktus EURO-2016 norises laikā.

RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Francijas Ģenerālprokuratūras speciālisti tuvākajā laikā ieradīsies Ukrainā, lai piedalītos izmeklēšanā, sakarā ar teroraktu sagatavošanu Eiropas futbola čempionāta Francijā norises laikā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas drošības dienesta vadītāju Vasīliju Gricaku.

Подготовка к чемпионату Европы по футболу в Париже - Sputnik Latvija
Eiropas Čempionātā Francijā par teroraktiem brīdinās viedtālrunis

UDD pirmdien paziņoja, ka uz Ukrainas-Polijas robežas tika aizturēts Francijas pilsonis, kurš, iespējams, plānoja teroraktus čempionāta laikā. Viņu mašīnā tika atrasti vairāk nekā 100 kilogrami sprāgstvielu, detonatori, vairāki Kalašņikova automāti. Gricaks paziņojis, ka aizturētais tika apcietināts, viņu tur aizdomās pēc trim pantiem: kontrabanda, terorakts un neatļautas darbības ar ieročiem.

Saskaņā ar UDD datiem, tiekot ieplānota 15 teroraktu sērija no 15. Pēc Francijas varas iestāžu domām, Ukrainā arestēts francūzis bija saistīts ar ieroču kontrabandistu tīklu, nevis ar teroristu grupējumiem. Ukrainas DD paziņojuši, ka Francijas puse izteica vēlmi piedalīties lietas izmeklēšanā.

"Tuvākajā laikā pie mums ieradīsies speciālisti no Francijas ģenerālprokuratūras, 7. jūnijā mēs saņemam lūgumu par tiesiskās palīdzības sniegšanu (Ukrainā arestētājam francūzim – red.). Viņi vēlas iepazīties ar krimināllietas materiāliem, kā arī piedalīsies procesuālās darbībās ar Francijas pilsoni. Tad viņi pārliecināsies, ka mēs nejokojām (par Francijas pilsoņa piedalīšanos slaktiņu organizēšanā— red.), jo ar tādām lietām nedrīkst jokot," — teica Gricaks piektdienas brīfingā.

Ziņu lente
0