Rasmusens neieteic Porošenko censties nekavējoties atgūt Krimu

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasГенеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен
Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad Kijevai ir jākoncentrējas uz Minskas vienošanos izpildi, paziņojis Ukrainas prezidenta padomnieks, bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Krimas atgūšana nedrīkst kļūt par Ukrainas prioritāti, tomēr turpinās palikt dienas kārtībā, norāda RIA Novosti Ukrainas prezidenta padomnieks, bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Памятник архитектуры Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Bolīvijas prezidents paziņoja par atbalstu Krievijai Krimas atzīšanas jautājumā

"Protams, ilgtermiņā tas ir visu Rietumu valstu mērķis. Mēs nekad nebijām atzinuši nelikumīgu trīs Baltijas valstu iekļaušanu Padomju Savienībā, tapāt mēs nekad neatzīsim Krimas pievienošanu Krievijai. Tomēr es neieteikšu darīt to par neatliekamu prioritāti. Tas ir jautājums, kas turpinās pastāvēt, bet šobrīd jākoncentrējas uz citiem jautājumiem: uz reformām, uz pilnas Minskas-2 implementācijas un tā tālāk," — sacīja Rasmusens.

27. maijā Ukrainas prezidents Petro Porošenko iecēla bijušo NATO ģenerālsekretāru par savu ārštata padomnieku. Rasmusens uzsvēris, ka viens no viņa uzdevumiem šajā amatā būs ziņot Kijevai Rietumu valstu politiskās prioritātes.

Dženovas pilsēta. Ligurija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vēl viena Itālijas reģiona padome izskatīs rezolūciju par Krimas atzīšanu

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā veiktā referenduma, kurā vairākums iedzīvotāju atbalstīja atkalapvienošanos ar Krieviju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

KF ĀM jau vairākkārt norādījusi, ka Krimas iedzīvotāji, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Krievija pieņēmusi šo izvēli un lēmumu — tā ir realitāte, ar kuru jārēķinās.

Ziņu lente
0