Politika

Boriss Džonsons salīdzināja ES mērķus ar Hitlera ambīcijām

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasЛондон
Лондон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Londonas mērs intervijā britu presei salīdzināja ES vadības darbības, ar Napoleona un Hitlera mēģinājumiem izveidot dižvalsti.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Eiropas Savienības mērķi ir salīdzināmi ar tiem, kurus gribēja panākt Hitlers, cenšoties izveidot spēcīgu dižvalsti, paziņojis bijušais Londonas mērs Boriss Džonsons. Politiķa interviju britu laikrakstam Telegraph citē RIA Novosti.

Pēc Džonsona teiktā, kaut gan paņēmieni, kurus izmanto ierēdņi Briselē, atšķiras no tiem, kurus izmantojis Ādolfs Hitlers, mērķis paliek tāds pats —apvienotā Eiropa ar centralizētu pārvaldi.

"Napoleons, Hitlers un pārējās to mēģinājuši, un viss beidzies traģiski," — teica Džonsons.

"ES, tas ir mēģinājums izdarīt to pašu citādi," — piebilda politiķis. Viņaprāt, ES "katastrofiskas kļūdas" novedušas pie attiecību saasinājuma starp dalībvalstīm, pieļāva Vācijas varas palielināšanu, un tās kontroles uzstādīšanu pār Itālijas ekonomiku, kā arī Grieķijas "sabrukumu".

Izeja gan ir

Boriss Džonsons pagājušajā nedēļā zaudējis britu galvaspilsētas mēra amatu, bet viņš paliek parlamenta un ir viens no iespējamiem kandidātiem uz premjerministra amatu pēc Deivida Kamerona. Džonsons atbalsta Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (tā sauktais Brexit).

Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) emblēma - Sputnik Latvija
Telegraph: CIP projekts "Eiropas Savienība"

Pēc Džonsona domām, dalība Eiropas Savienībā kaitē Lielbritānijas suverenitātei.

"Kad cilvēki runā par suverenitāti, — tas nav tas, ko domā politiķi. Suverenitāte — tā ir iespēja pilsoņiem, sabiedrībai kontrolēt savu dzīvi, būt drošam, ka cilvēki, par kuriem viņi balso, ir spējīgi pieņemt svarīgus un vajadzīgus likumus. Eiropas nelaime ir tā, ka viņa "izšķidrina" Britānijas suverenitāti — gan nodarbinātības jautājumos, gan robežkontroles jautājumos, gan cilvēktiesību jautājumos, gan parējos sīkumos," — uzskata politiķis.

Referendums par Lielbritānijas dalību ES notiks 23. jūnijā.

Ziņu lente
0