Analītiķi novērtēja Latvijas panākumus pret Krieviju vērstā retorikā

© Sputnik / Eugene Novozenina / Pāriet pie mediju bankasВид на Московский кремль
Вид на Московский кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas stratēģisko pētījumu institūta datiem, agresijas indekss Latvijas plašsaziņas līdzekļos, attiecībā pret Krieviju vairāk nekā divas reizes pārsniedz attiecīgo ASV rādītāju.

Simtiem ārvalstu mediju, nosauc Maskavas rezultatīvu ārpolitikas propagandu par vienu no panākuma sastāvdaļām starptautiskajā arēnā, norāda Igors Nikolaičuks, Krievijas stratēģisko pētījumu institūta eksperts savā rakstā priekš "Rossija Segodņa". Tomēr faktus un statistiku, kā zināms, nevar noliegt.

Pasaule atzīst, ka Krievija atgriezusies lielajā ģeopolitiskajā spēlē kā profesionāls spēlētājs. Eksperti, runājot par Krievijas pastiprinājumu starptautiskajā arēnā, norāda trīs sastāvdaļas: efektīva diplomātija, atdzimts militārais spēks un nevainojama propaganda. Šo domu vēl nav apstiprinājusi kāda politiskā vai zinātniskā autoritāte, taču Krievijas propagandas iekļaušana šajā triādē ir ārkārtīgi interesanta.

Un lūk, piemērs. Latvijas ĀM pievērsa uzmanību KF vēstnieka emocionāliem izteikumiem Latvijas presē. 12. maijā diplomāts tika uzaicināts "uz paklāju". Krievijas domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs savā kontā Tviterī reaģēja tā: " vēstnieka Vešņakova uzaicinājums uz Latvijas ĀM nav saprotams", piebilstot, ka "Rīgai ir biežāk jāskatās spogulī".

Paņemsim tad to pašu spoguli.

" Krievija savu bruņoto spēku un spiegošanas tīkla attīstībā pēdējos gados ir ielikusi lielus līdzekļus un darbu un vēlēsies atdevi. " (Latvijas Avīze, 28.04); "Lienošās Kremļa ideoloģijas nesēji – dažādi sputņiki un vietējie krieviskie mediji – ir godam paveikuši savu darbiņu: truls naids, agresija un prasts stulbums lien ārā pa visām vīlēm (NRA, 21.04);"Par obligāto karaklausību tomēr der parunāt. Krievijas TV kanāli ir militārisma propagandas piesātināti,"(Latvijas Avīze, 08.04).

Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
ASV Kongresā grib dot pretsparu "Krievijas propagandai"

Protams, ir arī adekvātas publikācijas, taču iemeslu atklātām sarunām par Latvijas paranoju ir vairāk nekā pietiekami. Starp citu, Aleksandra Vešņakova intervija laikrakstam NRA, kas izraisīja Latvijas diplomātu nepatiku, tā arī saucās: "Mans uzdevums ir nosaukt lietas savos vārdos".

Un, visbeidzot, statistika.

Negribu liekuļot, agresijas indekss (AI) Latvijas informācijas mediju vidē jautājumos, kas attiecās uz Krieviju, kopš gada sākuma līdz šodienai mūsu izpratnē raksturo pilnvērtīgu informācijas kara stāvokli.

Salīdziniet Krievijai nedraudzīgo valstu mediju AI: Latvijas — 5,1; Ukrainas — 4,4; Lietuvas — 3,4; Polijas — 3,1; ASV — 2,2.

Turklāt vidējais valstu AI pagājušajā nedēļā, salīdzinot ar iepriekšējo, ir palicis aptuveni tāds pats— 0,88 pret 0,82.

Iespējams, autora viedoklis nesakrīt ar redakcijas pozīciju

Ziņu lente
0