Viedoklis

Nils Ušakovs par Sputnik slēgšanu, amizantām petīcijām un Rīgas autostāvvietām

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasМэр города Риги Нил Ушаков
Мэр города Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs pastāstīja, ko viņš domā par telekanālu slēgšanu un amizantām petīcijām, un paskaidroja, kādas prasības tiek izvirzītas maksas autostāvvietām Rīgā.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs atbildēja uz portāla Vesti.lv jautājumiem par pēdējiem notikumiem Latvijas politiskajā dzīvē un Rīgas mērijas jaunievedumiem.

Atbildot uz jautājumu par to, ka viņš domā par Sputnik bloķēšanu un TV kanāla "Rossija RTR" retranslācijas aizliegšanu uz sešiem mēnešiem, Ušakovs nosauca šos lēmumus par "absolūti idiotiskiem". Viņš ir pārsteigts, ka mūsdienu pasaulē vēl kāds tic tam, ka var regulēt piekļuvi vietnēm un aizliegt TV kanālus, kuri ir pieejami ne tikai kabeļtelevīzijas tīklos, bet arī internetā. Viņaprāt, tā ir XIX gadsimta politika, kad Nikolaja I cenzori, lasot vēstules, atvēra aploksnes un izsvītroja tajās atsevišķus vārdus, atkal aizlīmēja aploksnes un nosūtīja adresātam.

Здание телеканала «Россия» - Sputnik Latvija
Kanāla apraides ierobežošana "Rossija RTR" tiek pārsūdzēta tiesā

Politiskā izpratnē Ušakovs nosauca abus šos lēmumus par Latvijas kauna traipu. Necieņai pret valsti ir jābūt milzum lielai, lai uzskatītu, ka tās drošību apdraud vietne vai telekanāls. Turklāt ir pazemojoši, ka ES valstī pieņemtie lēmumi, izraisa tik daudz jautājumu no demokrātisko normu viedokļa.

Uz jautājumu par amizantām petīcijām par Latvijas pievienošanu Krievijai и ASV, par kurām to autoriem draud cietumsods, Ušakovs sacīja, ka ar tādu principiālu pieeju nebūtu iespējams rīkot referendumu par Latvijas iestāšanos ES. Turklāt abas krimināllietas tika ierosinātās, kad spēkā bija vecā likumdošana, taču tagad deputāti plāno veikt grozījumus Krimināllikumā.

Sociāldemokrātu frakcija— otra lielākā Eiropas Parlamenta frakcija — nāca klajā ar ļoti asu paziņojumu sakarā ar spriedumu Maksimam Koptelovam. Ušakovs nesen apsprieda topošos grozījumus telefona sarunā ar Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu, un abi politiķi atzina, ka ierosinātās likuma izmaiņas liecina par novēršanos no demokrātijas principiem, kas pastāv Eiropas Savienībā.

Ušakovs pieminēja arī atlaides, ko dāvā "Rīdzinieka karte" un sīki pastāstīja par divu veidu maksas autostāvvietām Rīgā. Pastāv valsts autostāvvietas Rīgas Satiksme, kas izvietotas gar ielām, gar tā saucamo "sarkano līniju". Rīgas pašvaldība regulē to cenas un sadalījumu zonās. Tāpat pilsētā ir privātās stāvvietas, kuru lielākais operators ir

Карта рижанина - Sputnik Latvija
Jaunas privilēģijas "Rīdzinieka kartei"
uzņēmums EuroPark. Tās atrodas uz privātas zemes, daudzos gadījumos tie ir zemes gabali centrā, kurus īpašnieki kādu iemeslu dēļ nevar tos apbūvēt un izīrē stāvvietām.

Pilsēta neplāno slēgt vai ierobežot privātās autostāvvietas, taču pieprasa noteikumu ievērošanu. Katrai stāvvietai jābūt asfaltētai, jāievēro prasības par minimālo platību vienai mašīnai; tai jāatrodas noteiktā attālumā no dzīvojamām mājām un, visbeidzot, jāizskatās atbilstoši, nebojājot pilsētas tēlu

Ziņu lente
0