Politika

Čalovska iniciatīva – negodīgo ierēdņu saraksts

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsЗдание Службы государственных доходов
Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deniss Čalovskis, pazīstamais "Imantas hakeris" ir ierosinājis sabiedrisku iniciatīvu: publicēt VID un citu valsts dienestu negodprātīgo darbinieku sarakstus.

RĪGA, 14. aprīlis — Sputnik. Portālā manaBalss tiek vākti paraksti petīcijai, kurā tiek pieprasīta negodprātīgo ierēdņu notiesāšana, nevis pārcelšana uz citu darba vietu.

"Manuprāt, likumā ir caurums, kas darbojas uz abām pusēm. No vienas puses, ierēdnim, kas ņem kukuļus, padraud ar pirkstu un pārceļ uz citu darba vietu, un likumā

Хакер за компьютером - Sputnik Latvija
Viedoklis
Čalovska savādā lieta
paredzēto sodu viņš nesaņem.

No otras puses, cilvēku iespējams atzīt par neuzticamu priekšniecības personīgo antipātiju dēļ, par iestādes iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumiem, piemēram, par kavējumiem, par automašīnas novietošanu zem aizlieguma zīmes vai smēķēšanu tur, kur tas aizliegts.

Likumā šis statuss nav paredzēts," – paskaidroja Čalovskis.

6. aprīlī premjerministrs Māris Kučinskis vienojās ar finanšu, iekšlietu un tieslietu ministriem par to, ka Valsts ieņēmumu dienesta negodprātīgie darbinieki tiks pārcelti darbā citās valsts struktūrās, kas nav saistītas ar nodokļu dienestu.

"Es uzskatu, ka sabiedrībai un nodokļu maksātājiem ir tiesības zināt, par kādiem pārkāpumiem ierēdņi tika atzīti par negodprātīgiem, un šādos gadījumos, kad runa ir par krimināliem noziegumiem, tos jānodod tiesāšanai, lai viņi atbildētu likuma priekšā," — teikt Čalovska petīcijā.

Viņš raksta: "Latvijas Republikas likumos nav tāda jēdziena — negodprātīgs, tādēļ aicinu deputātus skaidri definēt šo terminu, noteikt kādos gadījumos amatpersonai tiek piešķirts negodprātīgas personas statuss, un kādi pasākumi var tikt piemēroti personām, kurām ir piešķirts šis statuss."

"Jau šobrīd apsūdzība negodprātībā tiek izmantota kā represīvs mehānisms, kurš ir vērsts pret nevēlamiem darbiniekiem, un kura būtība nav skaidra ne sabiedrībai, ne ierēdņiem, ne atbildīgajām iestādēm.

Aicinu deputātus veikt izmaiņas likumdošanā, ar kuru saskaņā visi VID, kā arī citu valsts iestāžu ierēdņu vārdi, kuri tika pasludināti par negodprātīgiem, tiktu publiskoti

Работа таможенной службы - Sputnik Latvija
VID ģenerāldirektore ierosina atlaist negodīgus darbiniekus
izdevniecības "Latvijas Vēstnesis" oficiālajā mājas lapā, norādot par kādu pārkāpumu ierēdnis tika atzīts par negodprātīgu.

Kā arī aicinu Saeimas deputātus kontrolēt, lai šie ierēdņi, kuriem tika piešķirts negodprātīgas personas statuss kriminālu noziegumu dēļ (it īpaši kukuļņemšanas dēļ), tiktu izdoti tiesāšanai un saņemtu likumā paredzēto sodu," – raksta Čalovskis.

 

Ziņu lente
0