VID ģenerāldirektore ierosina atlaist negodīgus darbiniekus

© Sputnik / Andrey Alexandrov / Pāriet pie mediju bankasРабота таможенной службы
Работа таможенной службы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ināra Pētersone ir atlaidusi no darba savu vietnieku Tāli Kravali un piedāvā atlaist no darba vairākus Finanšu policijas un VID darbiniekus, par kuru godprātību radušās šaubas.

RIGA, 2. mar — Sputnik. Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone otrdien iesniegusi finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai rakstu, kurā iekļauti Finanšu policijas un VID darbinieki, par kuru godprātību radušās šaubas. Viņa ierosina atbrīvot šos darbiniekus no darba dienestā. Par to aģentūrai LETA ziņots VID sabiedrisko sakaru nodaļā.

Ināra Pētersone pieļauj iespēju, ka šis saraksts tiks paildināts. Sākotnēji tajā tiks iekļautas Finanšu policijas amatpersonas, bet vēlāk tas tiks papildināts ar darbiniekiem no muitas un citām VID struktūrām, kurās ir augsti korupcijas riski.

VID ģenerāldirektore preses konferencē sacīja, ka pagaidām neatklāšot cilvēkus, kas būs šajā iespējamo negodprātīgo darbinieku sarakstā. Taču "nojausma par atsevišķām personām" viņai esot.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola uzsvēra, ka pār VID kritusi "milzu šaubu ēna", kas noved pie tā, ka cilvēkiem zūd vēlme maksāt nodokļus. "Tas ir nepieņemami, tāpēc jārīkojas nekavējoties," — viņa teica.

Pirms nedēļas Ināra Pētersone paziņoja, ka atlaidusi no darba savuvietnieku Tāli Kravali.

Служба государственных доходов Латвии - Sputnik Latvija
Muita izlēmusi: galvenais muitnieks atlaists no darba

Pētersone norādīja, ka Kravalim beigusies augstākā līmeņa pielaide valsts noslēpumam un viņš nav lūdzis to pagarināt. Ņemot vērā, ka VID vadītāja vietnieka amatā bez šādas pielaides nav iespējams strādāt, pieņemts lēmums Kravali atbrīvot no amata.

Pret Kravali tika ierosinātas vairākas disciplinārlietas. Viena no tām tika pārtraukta bez jebkādiem rezultātiem, otrā viņš saņēmis rājienu, bet trešajā pārbaudes ir ieilgušas un turpinās vēl joprojām.
Taču administratīvie pārkāpumi ir tīrais sīkums salīdzinājumā ar krimināllietu, kas tika ierosināta pret Kravali šī gada janvārī jautājumā par ierobežotas informācijas izpaušanu. Šajā procesā bijušajam ierēdnim piešķirts aizdomās turamā statuss. Lietas nianses netiek izpaustas izmeklēšanas interesēs.

Ziņu lente
0