Rīgas cirka mākslinieki vāc parakstus par tā saglabāšanu

© Sputnik / Oksana DzadanРазрушающийся Рижский цирк
Разрушающийся Рижский цирк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visus, kam nav vienaldzīgs Rīgas cirka liktenis, organizatori aicina parakstīties, lai atjaunotu cirka darbību, glābtu ēku, tradīcijas un aktierus. Petīciju plānots iesniegt Kultūras ministrijai.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Rīgas cirka darbinieki sākuši vākt parakstus par tā saglabāšanu un darba atsākšanu, ziņo aģentūra LETA. Svētdien petīciju varēja parakstīt pirms izrādes "Tropu fantāzija" Kongresu namā.

Разрушающийся Рижский цирк - Sputnik Latvija
Nāvējoša numura nebūs: līdz 1. decembrim cirks nesabruks

Parakstu vākšanas organizatori aicina piedalīties akcijā visus, kam nav vienaldzīgs Rīgas cirks, lai atjaunotu tā darbību, glābtu ēku, tradīcijas un aktierus. Petīcija ietver prasību piešķirt cirkam finansiālus līdzekļus.

Pagaidām izdevies savākt vairākus simtus parakstu. Daugavpilī petīciju parakstījuši vairāk nekā 300 cilvēki, Jelgavā — aptuveni 200, Salaspilī — aptuveni 120.

Petīciju plānots iesniegt Kultūras ministrijai.

Kopš 11. februāra Rīgas cirka ēka ir slēgta apmeklētājiem. Pēc iepazīšanās ar Būvniecības valsts kontroles biroja pārbaudes rezultātiem kultūras ministre Dace Melbārde secinājusi, ka cirka ēka ir bīstama, tāpēc tās ekspluatācija nekavējoties ir jāpārtrauc.

В цирке города Гомеля - Sputnik Latvija
Cirks uz papīra

Cirkam bija norādīts turpināt darbu kā juridiskai personai ar uzdevumu "saglabāt un turpināt Latvijas cirka tradīcijas situācijā, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā."

Pēc tam Rīgas cirks uzstājās piecās valsts pilsētās ar programmu "Tropu fantāzija". Šosvētdien izrādi bija iespējams noskatīties Kongresu namā.

Programma ir sagatavota sadarbībā ar Kubas Nacionālo cirku. Tajā piedalās aktieri no Kolumbijas, Vācijas, Beļģijas un Latvijas: horeogrāfi, gaisa akrobāti, klauni, burvju mākslinieki, žonglieri un citi. Skatītājiem tika rādīti numuri ar dzīvniekiem un putniem — papagaiļiem, zirgiem un suņiem.

Ziņu lente
0