Cirks uz papīra

© Sputnik / Yuri Ivanov / Pāriet pie mediju bankasВ цирке города Гомеля
В цирке города Гомеля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Kultūras ministrija norāda, ka Rīgas cirkam ir jāturpina darbs kā juridiskai organizācijai.

RĪGA, 13. feb – Sputnik. Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību (VSIA) "Rīgas cirks" turpinās strādāt arī ēkas remonta laikā, norādīts Latvijas Kultūras ministrijas sniegtajā informācijā.

"VSIA "Rīgas Cirks" kā juridiska organizācija turpina darbu, un tās aktuālākais uzdevums patlaban ir plānot, kā turpināt Latvijā cirka tradīciju šā brīža situācijā, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā," – ziņo ministrija.

Agrāk Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde pieņēma lēmumu par Rīgas cirka slēgšanu. Pēc iepazīšanās ar Būvniecības valsts kontroles biroja slēdzienu viņa nonākusi pie secinājuma, ka ēka ir nedroša, tāpēc tās ekspluatācija ir nekavējoties jāpārtrauc.

Рижский цирк Фантазия - Sputnik Latvija
Zvērīgs cirks: laimīgi dzīvnieki pret dzīvnieku aizstāvjiem

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vadītājs Pēteris Druķis ziņoja, ka atkārtoti veiktā apsekošana liecina: cirka ēka ir tiktāl novecojusi, ka tagad bīstama ir ne tikai ārējā siena, bet arī jumta un skatītāju tribīņu konstrukcijas. Šī iemesla dēļ tika lemts nekavējoties slēgt cirku apmeklētājiem. Atgādināsim, ka janvārī Rīgas cirka ēkā ar lieliem panākumiem aizritēja starptautiskais cirka festivāls "Zelta Kārlis 2016".

Festivāla dalībnieki pulcējās Rīgā no Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Uzbekistānas, Ēģiptes, Zviedrijas, Moldovas, ASV, Somijas, Polijas, Šveices, Rumānijas, Baltkrievijas un, protams, Latvijas. Cirka mākslinieku meistarību vērtēja stingra žūrija.

Starptautiskais cirka festivāls Zelta Kārlis-2016 - Sputnik Latvija
Sputnik fotolentē - festivāla "Zelta Kārlis 2016" jaukā norise.

Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska lepni stāstīja Sputnik, ka šis konkurss kļūst arvien populārāks un piesaista arvien jaunus dalībniekus. Viņa bija pārliecināta par to, ka cirka mākslai Latvijā ir nākotne.

Kad cirka direktore uzzināja par BVKB slēdzienu, viņa norādīja, ka ekspertu konstatētie trūkumi ir ņemti vērā, un skatītājiem liegta pieeja avārijas stāvoklī esošajai ēkas daļai, taču cirks turpinās darbu. Kultūras ministrijas lēmums  Lolitai Lipinskai bija negaidīts.

Rīgas cirka ēka ir viena no vecākajām Eiropā. Tas ir valsts nozīmes piemineklis. Ēka celta 1888. gadā.

Ziņu lente
0