Krievu žurnālisti apdraud Lietuvas nacionālo drošību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viļņa plāno deportēt krievu žurnālistus, kuri ieradušies, lai sagatavotu materiālus par Krievijas forumu Traķos.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Norādot uz "iespējamu nacionālās drošības apdraudējumu", Lietuvas varasiestādes vēlas izraidīt no valsts Krievijas Valsts Televīzijas un radio kompānijas uzņemšanas grupu, kas agrāk netika ielaista Lietuvas ĀM organizētajā Krievijas forumā Trāķu pilsētā.

Viļņa ir nolēmusi izraidīt Krievijas Valsts Televīzijas un radio kompānijas korespondentu Pāvelu Zarubinu un uzņemšanas grupu, kas strādāja kopā ar žurnalistu Viļņā, ziņo portāls Vesti.ru. Uzņemšanas grupa ieradusies valstī, lai sagatavotu materiālu par Brīvās Krievijas forumu.

Рабочее место в Сейме - Sputnik Latvija
Pēc hibrīdkara noteikumiem: Latvijā parādīsies pants "par Dzimtenes nodevību"

Uzņemšanas grupu, kurā strādā četri cilvēki, Lietuvas varasiestādes iekļāvušas nevēlamo personu sarakstā.

Agrāk žurnālisti no Krievijas netika ielaisti Krievijas forumā. Mediji ziņo, ka apsardze izsaukusi policiju, kas uzņemšanas grupu izvedusi no pasākuma. Foruma darbs nav traucēts.

8. un 9. martā notika III Krievjas forums. Tajā piedalījās sabiedriskie darbinieki un politiķi no Krievijas un Lietuvas. Forumā tika apspriesta situācija Krievijā un valsts tālākās attiecības ar Rietumiem.

Nacionālo drošību apdraud vārda brīvība

Заседание Сейма - Sputnik Latvija
Likums par citādi domājošajiem apdraud pat sportistus un fermerus
Krievijas Federācijas Padome nosodīja incidentu ar Krievijas Valsts Televīzijas un radio kompānijas pārstāvjiem Lietuvā.

KF Padomes Konstitucionālās likumdošanas komitejas priekšsēdētājs Andrejs Klišass norādījis, ka Lietuvas varasiestāžu rīcība neatbilst Eiropas vārda brīvības un žurnālistu profesionālās darbības aizsardzības normām.

"Vakar uzzinājām, ka vārda brīvība un žurnālistu profesionālā darbība var apdraudēt Lietuvas nacionālo drošību. Lūk, kādus standartus patiesībā izmanto Eiropas Savienības dalībvalsts," — paziņojis politiķis.

Viņš norādīja, ka šajā kontekstā esot "saprotams, kāpēc, piemēram, Turcija tik ļoti cenšas iestāties Eiropas Savienībā."

"Jebkādi šķēršļi žurnālista profesionālajai darbībai ir autoritatīvu starptautisko organizāciju izstrādāto vienošanos rupjš pārkāpums. Šāda rīcība ir jāvērtē ļoti stingri," – savu viedokli pauda Krievijas Žurnālistu savienibas sekretāre, Eiropas Žurnālistu federācijas viceprezidente Nadežda Ažgihina.

Ziņu lente
0