Politika

Iedzīvotāji baidās no bēgļiem vairāk nekā no teroristu uzbrukumiem un kara

© REUTERS / Michael Dalder"Не от нашего имени!" - демонстрация против приема беженцев
Не от нашего имени! - демонстрация против приема беженцев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 60% Latvijas iedzīvotāju par galveno problēmu Eiropā uzskata imigrācijas krīzi. Par to, ka kontinentā var pietrūkt ūdens un pārtikas, pārdzīvo tikai nedaudz vairāk nekā 5% aptaujāto.

RĪGA, 17.feb — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka par lielāko izaicinājumu Eiropai jaunajā gadsimtā ir kļuvusi imigrācijas krīze, ziņo aģentūra LETA, balstoties uz socioloģisko pētījumu rezultātiem.

Протесты против внесения изменений в законе об образовании - Sputnik Latvija
Der Standart: valodas jautājums Latvijā dzīvojošos sašķeļ, bēgļi - satuvina

Pēc Rīgas Juridiskās augstskolas un pētījumu centra SKDS aptaujas rezultātiem, 63,2% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata bēgļu krīzi par visbīstamākajiem draudiem Eiropas kontinentā.

Vairāk nekā puse (53,6%) aptaujāto uzskata, ka Eiropu apdraud terorisms. Trešo vietu ieņem karš un politiskā nestabilitāte Eiropā un pasaulē.

Ceturtā respondentu daļa norādīja, ka Eiropai draud finansiāli ekonomiskā krīze, gandrīz 20% minēja nabadzību un sociālo nevienlīdzību.

Nedaudz mazāk kā 20% aptaujāto atzīmēja cilvēku pamattiesību un brīvības ierobežošanu, taču par pārtikas vai ūdens trūkumu kontinentā uztraucas 5,1% aptaujāto.

Globālo krīzi varētu daļēji atrisināt starpvalstu vienošanās ceļā, uzskata 58,1% iedzīvotāju. 20,9% respondentu ir pārliecināti par pretējo.

Сирийские беженцы - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvija: aukstums un nabadzība pret bēgļiem

Aptuveni trešdaļa aptaujāto uzskata, ka valsts rīkojas tikai savās interesēs un neievēro globālo krīžu risināšanas pamatprincipus.

Satversmes tiesas tiesnese Ineta Ziemele uzskata, ka krīzes pasaulē ir bijušas vienmēr, taču mūsdienu globalizācijas apstākļos cilvēkiem šķiet, ka ik rītu parādās jauna krīze.

Saskaņā ar Frontex aģentūras datiem 2015. gadā Eiropas Savienībā ieradušies vairāk nekā 1,2 miljoni imigrantu. Eiropas Komisija paziņojusi, ka pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā pasaulē kopš Otrā pasaules kara.

Kas sagaida bēgļus Latvijā - Sputnik Latvija
Kā iegūt patvērumu Latvijā

 

Ziņu lente
0