Norvēģijā sūta ES paklanīties Krievijai

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasВакцина от COVID-19 "Гам Ковид Вак" (Спутник V)
Вакцина от COVID-19 Гам Ковид Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Norvēģu izdevums konstatējis, ka ES palikusi muļķa lomā ar savu vakcinācijas kampaņu, un ieteica vērsties pie Krievijas un palūgt "Sputnik V".

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Norvēģu avīze Resett konstatēja, ka Eiropas Savienība ar savu vakcinācijas kampaņu, gluži kā vecene no pasakas, palikusi pie sasistas siles, un ieteica tai, gluži kā večukam no tās pašas pasakas, iet paklanīties zelta zivtiņai, - Krievijai.

Президент Франции Эммануэль Макрон во время официального визита в Латвию - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
"Sputnik V" izstrādātāji atbildēja uz Makrona vārdiem par vakcīnu karu

Rakstā, ko publicēja Resett, stāstīts, ka "ES palikusi muļķos cīņā par vakcīnas devām", ignorējot faktu, ka Krievija ir pirmā valsts pasaulē, kas reģistrējusi vakcīnu Covid-19 profilaksei – "Sputnik V", raksta RIA Novosti.

Krievija ir vadošā valsts vakcīnu izstrādes jomā starp citām pasaules lielvalstīm, teikts publikācijā. Bet Eiropas Savienība ir izgāzusies ar savu vakcīnu stratēģiju. Johnson & Johnson vakcīnas efektivitāte ir zemāka nekā bija gaidīts, AstraZeneca vakcīnas drošība radījusi lielas šaubas, atgādināja norvēģu žurnālisti Resett.

Ņemot to vērā, vairākas ES valstis tagad cer uz Krievijas vakcīnu, gluži kā slīcējs uz pēdējo salmiņu.

Tātad, saskaņā ar rakstā pausto viedokli, Briseles pārstāvjiem drīz vien nāksies doties uz Maskavu, paklanīties un pazemīgi palūgt vakcīnas piegādes.

Ja negribat, nevajag

Atgādināsim, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija savu vakcīnu nevienam nav uzspiedusi un nedomā uzspiest.

Krievijas Veselības ministrija reģistrēja "Sputnik V" pērnā gada augustā. Vakcīnu izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs uz labi izpētītās un pārbaudītās cilvēka adenovīrusu vektoru platformas.

Груз с российской вакциной Sputnik V от коронавирусной инфекции на складе в грузовом терминале аэропорта - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Kāpēc Itālija paņem Krievijas vakcīnu "Sputnik V"?

Publikācija autoritatīvajā medicīnas žurnālā The Lancet liecina, ka "Sputnik V" trešajā izmēģinājumu fāzē demonstrēja efektivitāti 91,6% līmenī. Vakcīna pilnībā pasargā no smagas Covid-19 gaitas.

Preparāts "Sputnik V" reģistrēts jau vairāk nekā 50 pasaules valstīs, kuru iedzīvotāju skaits pārsniedz 1,4 miljardus cilvēku. No valsts iestāžu saņemto atļauju skaita viedokļa "Sputnik V" ieņem otro vietu pasaulē.

Eiropas Savienībā sertificētas četru ražotāju vakcīnas koronavīrusa profilaksei: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un Johnson & Johnson. Ungārija un Slovākija individuālā kārtībā apstiprinājušas "Sputnik V", negaidot tā reģistrāciju ES. Krievijas tiešo investīciju fonds noslēdzis pirmo līgumu par vakcīnas ražošanu ES – Itālijā – ar Šveices kompāniju "Adienne Pharma & Biotech".

Ziņu lente
0