"Sputnik V" izstrādātāji atbildēja uz Makrona vārdiem par vakcīnu karu

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Франции Эммануэль Макрон во время официального визита в Латвию
Президент Франции Эммануэль Макрон во время официального визита в Латвию - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas līderis iepriekš apgalvoja, ka Krievija un Ķīna cenšas izmantot koronavīrusa preparātus kā ietekmes instrumentus.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. "Sputnik V" izstrādātāji atbildēja uz Francijas prezidenta Emanuela Makrona paziņojumiem par jaunā tipa pasaules karu vakcīnu līmenī, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Francijas līderis iepriekš apgalvoja, ka Krievija un Ķīna cenšas izmantot koronavīrusa preparātus kā ietekmes instrumentus. Viņš aicināja Eiropas valstis izrādīt patstāvību vakcīnu ražošanas jautājumā.

"Mīļais Emanuel Makron, mēs cenšamies, lai vakcīnas paliek ārpus politikas – tā ir mūsu labākā cerība uz mieru visā pasaulē, nevis uz karu," komentēja "Sputnik V" veidotāji vakcīnās oficiālajā Twitter mikroblogā.

Autori arī piedāvāja Francijai pievienoties tām valstīm, kuras nolēma ražot preparātu pie sevis.

"Dažādu vakcīnu ražošana ir ceļš uz vakcīnu neatkarību. Kopā mēs esam stiprāki," uzsvērts publikācijā.

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Makrons pastāstīja par "vakcīnu karu" ar Krieviju un Ķīnu
Iepriekš par Krievijas vakcīnas ražošanu tika paziņots Itālijā.

Vladimirs Putins atzīmēja, ka Maskava nevienam neuzspiež savas izstrādes, taču rodas jautājums — vai Eiropas varas iestādes atbalsta savu pilsoņu vai farmaceitisko kompāniju intereses.

Krievija patlaban ir vienīgā valsts, kurā izstrādātas un masveidā tiek ražotas trīs vakcīnas koronavīrusa infekcijas profilaksei: preparātiem "Gam-COVID-Vak" un "EpiVakKorona" nesen pievienojies Čumakova institūta izstrādātais preparāts "KoviVak".

Ziņu lente
0