"Neveiksminieku galdiņš": amerikāņu televīzijas šovs norādīja Latvijai tās vietu NATO

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skarba amerikāņu humora šova Saturday Night Live NATO samita parodija nodemonstrēja, cik aktuāla ir bulinga problēma alianses valstu līderu starpā, kā arī to, kādu vietu šajā aliansē ieņem Latvija.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Amerikāņu humora šovs "Sestdienas vakars tiešraidē" (Saturday Night Live, SNL) skara bulinga problēmu NATO valstu līderu starpā.

Televīzijas šova veidotāji parādīja epizodi, kurā pasaules līderi ķircina viens otru "starpbrīža" laikā bufetē it kā NATO samita laikā Londonā.

Президент Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Levits: NATO ir stūrakmens mūsu visu drošībai

Pie "foršo puišu" galdiņa iekārtojās Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (Džimijs Felons), Francijas prezidents Emanuels Makrons (Pols Rads) un Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons (Džeims Kordens).

ASV prezidents Donalds Tramps (Aleks Boldvins) paliek nekur nepieņemts, taču noteikti jūtas kā pats svarīgākais, it kā viņš dominē pār visiem. Aiz viņa muguras Trudo, Makrons un Džonsons stāsta visādus jociņus, taču aci pret aci sarunājas ar viņu kā ar sev līdzīgu.

Maliņā pie atsevišķa galdiņa sēž ļoti draudzīgi noskaņots, komunikabls, taču ļoti dīvains Latvijas prezidents Egils Levits (Alekss Mofats). Pie viņa Trampam kā reizi arī piedāvā apsēsties eiropiešu draugi un biedri, jo "Latvija viņam vairāk piestāvot ātruma ziņā".

ASV prezidents apsēžas pie Levita galdiņa. Latvijas līderis laipni piedāvā viņam pagaršot marinētos kalmārus un piestumj klāt savu šķīvi, taču Tramps atsakās. "Ak Dievs, tas ir neveiksminieku galdiņš!" iesaucās Amerikas prezidents.

Turklāt viņš nevar atcerēties Levita vārdu, kurš piedāvāja saukt viņu par Egu. Tramps periodiski sauc viņu par Tedu vai arī par Fredu.

Pēc tam, kad Francijas prezidenta un Lielbritānijas un Kanādas premjeriem piebiedrojas Vācijas kanclere Angela Merkele, Makrons slepus piekarina Trampam pie muguras papīru ar uzrakstu "sarīkojiet man impīčmentu".

Военнослужащие НАТО - Sputnik Latvija
Baidāties no Krievijas raķetēm – maksājiet: Latvijai nāksies dot naudu NATO

Levits cenšas pabrīdināt ASV prezidentu, ka tie, kas sēž pie blakus esošā galdiņa, nemaz nav viņa draugi. Taču Tramps atbildes kārtā saka, ka viņi vienkārši tā joko.

Video beigās uz skatuves iznāk aktrise, kura stādās priekšā kā Trampa sieva Melānija, un paziņo, ka bulings ir liela problēma prezidentu vidē, un viņiem ir jābūt laipnākiem vienam pret otru.

Latvijai jau ir ticis no SNL. Pēc Trampa tikšanās ar Baltijas valstu līderiem viņi uzņēma epizodi, kurā izsmēja tagad jau bijušā Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa angļu valodas prasmes, kā arī citu Baltijas valstu līderu sīkos trūkumus.

"Tramps", kuru tajā tradicionāli atveido aktieris Aleks Boldvins, nosauca Latviju par "Stankoniju", savukārt "prezidentu Vējoni" (Aleksu Mofatu) – par Boratu (parodiju filmas par Kazahstānu personāžs), taču viņš, atvainojoties par savām sliktajām angļu valodas zināšanām, veica atbildes triecienu – komentēja Trampa mēģinājumu izvairīties no nepatīkama jautājuma ar vārdiem: "Šis cilvēks melo." Tāpat "Tramps" uz neilgu laiku aizmiga Daļas Gribauskaites runas laikā, un pamostoties izteicās par viņas frizūru.

Ziņu lente
0