Britu mediji uzskata, ka Krievija draud Eiropai ar "slepenu raķeti"

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Pāriet pie mediju bankasЗапуск ракет "Булава" по полигону Кура с подводного крейсера "Юрий Долгорукий" в Белом море
Запуск ракет Булава по полигону Кура с подводного крейсера Юрий Долгорукий в Белом море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu mediji publicējuši Apvienotās Karalistes ministra apgalvojumus par kaut kādu "slepenu raķeti", ko it kā, pārkāpjot Līgumu INF, esot izstrādājusi Krievija.

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. Londona uzskata, ka par Vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidācijas līguma sabrukumu (INF) ir vainojama Maskava, vēsta britu izdevums Daily Mail. Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs izklāstīja, ka Krievijai esot "slepena raķete", kas, iespējams, pavērsta pret Eiropu, vēsta Sputnik Igaunija.

"Krievija izraisījusi INF sabrukumu, izstrādājot un izvēršot raķešu sistēmu, kas pārkāpj vienošanos un, iespējams, vērsta pret Eiropas galvaspilsētām," portāls InoTV publicēja ministra komentāru, ko citē britu mediji.

Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
ASV sākušas izstrādāt lauztā līguma INF aizliegtās raķetes

Saskaņā ar Daily Mail datiem un "ASV valdības versiju", Maskava it kā esot radījusi ieroci, kas "apdraud Ameriku nu tās sabiedrotos". Pie tam, atzīmēja izdevums, Krievija ar to nodarbojusies ilgus gadus. Nekādi konkrēti fakti, kas apstiprinātu minētos apgalvojumus, netiek sniegti.

Vienlaikus, atgādināja DM, Krievijas vadība noliedz visas apsūdzības un savukārt norāda, ka par INF sabrukumu vainojama Vašingtona.

Iepriekš vēstīts, ka jau kopš 2019.gada februāra sākuma ASV vadība oficiāli sākusi izstāšanos no INF. Atbildot uz Vašingtonas darbībām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par Krievijas dalības apturēšanu minētajā līgumā.

Jūlija sākumā valsts vadītāja iniciatīva tika apstiprināta likuma līmenī – pēc dokumenta apstiprināšanas Krievijas parlamenta apakšpalātā un augšpalātā to parakstīja prezidents. Dokuments ieguva likuma spēku.

Ziņu lente
0