Miljoni eiro Latvijas iedzīvotājiem: valsts piedalās lielajā Eiropas loterijā

© JACQUES DEMARTHON / AFPБилет лотерея EuroMillions-My Million, архивное фото
Билет лотерея EuroMillions-My Million, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas loterijā EuroMillions tiks izlozēti 130 miljoni eiro: izloze notiks piektdien, 7. jūnijā.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Piektdien, 7. jūnijā, notiks Eiropas loterijas EuroMillions super balvas izloze, vēsta Bb.lv.

Евро - Sputnik Latvija
Loterijā laimētie 90 miljoni eiro meklē savu īpašnieku

Latvijas pilsoņi var piedalīties EuroMillions loterijas izlozē kopā ar 17 dalībvalstu rezidentiem. Lai kļūtu par superizlozes dalībnieku, jāiegādājas loterijas biļetes tiešsaistē, jāizvēlas pieci galvenie skaitļi – no 1 līdz 50 – un divi "lucky star" skaitļi – no 1 līdz 12. Izlozes uzvarētājs kļūs par laimīgo 130 miljonu eiro ieguvēju.

Tiek atzīmēts, ka EuroMillions izloze notiek vien reizi-divas gadā, toties laimests ir garantēti milzīgs. Ziņa par izlozes rīkošanu var tikt izsludināta jebkurā laikā un vienmēr kļūst par skaļu notikumu.

Izņemot džekpota summu 130 miljoni eiro apmērā, varēs laimēt arī otrās kārtas balvu, kuras summa arī solās būt iespaidīga.

Aizmāršīgie miljonāri

Galvenais, neaizmirst, kādi skaitļi uzvarējuši loterijā, un savlaicīgi ierasties pēc balvas. Piemēram, 2017. gadā kompānija "Latvijas Loto" bija spiesta meklēt loterijas uzvarētājus, lai atdotu viņiem balvas.

Latvijas Loto - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājs joprojām nav saņēmis loterijā laimētos 75 tūkstošus eiro

Toreiz augustā Latvijas iedzīvotājs laimēja 75 tūkstošus eiro, taču pēc balvas tā arī neieradās. Turklāt tajā pašā gadā pašvaldības darbinieks Gatis Kopmanis laimēja 36 tūkstošus eiro Latloto loterijā 5 no 35, taču ieradās pēc balvas vien maija beigās. Visus atgādinājumus par laimestu viņš uzskatīja par surogātpastu un izdzēsa, nelasot.

Turklāt, kā iepriekš rakstīja Sputnik, narkologi norāda, ka atkarībā no loterijām nonāk 20% dalībnieku. Un katrs atkarīgais negatīvi ietekmē vēl četrus tuvus cilvēkus, jo šī atkarība nekad nav individuāla patoloģija.

Izņemot minēto, no atkarības cieš arvien jaunāki cilvēki. Eksperti norāda, ka nevajag pieradināt bērnus pie loterijām kopš bērnības. Jo jaunieši pēcāk var nomainīt atkarību no loterijām pret atkarību no citām azartspēlēm.

Ziņu lente
0