Polijas valsts televīzijas kanāls Krievijas nosaukumā izvietojis SS simboliku

© AFP 2023 / JANEK SKARZYNSKIPolijas valsts televīzijas kanāla TVP (Telewizja Polska) ēka
Polijas valsts televīzijas kanāla TVP (Telewizja Polska) ēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu jurists saskatīja kriminālnozieguma pazīmes Polijas valsts telekanāla rīcībā un precizēja, ka par šādu pārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

RĪGA, 1. decembris — Sputnik. Polijas valsts televīzijas kanāls TVP (Telewizja Polska), apspriežot tiešajā ēterā incidentu Melnajā jūrā papildināja Krievijas valsts nosaukumu studijā ar nacistu soda vienību simboliku, vēsta RIA Novosti.

Американские военные передают привет - Sputnik Latvija
Mainīsim mērķus: Krievija sola atbildi Polijas lēmumam veidot "Trampa fortu"

Raidījuma vadītājs un viņa viesi diskutēja par tēmu "Krievijas un Ukrainas konflikta eskalācija". Studijas fonā bija redzami uzraksti vācu valodā "Achtung Russia!" (Uzmanību, Krievija!"). Pie tam burti "ss" vārdā Russia bija stilizēti atbilstoši nacistu simbolikai.

Jāpiebilst, ka telekanāla darbinieki izvietoja studijā vēl vienu nacisma simbolu, ko papildināja ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina fotogrāfiju.

Poļu publicists Kšištofs Podgorskis (Krzysztof Podgórski) savā lapā Facebook norādīja, ka uz telekanāla darbībām attiecināma Polijas Kriminālkodeksa 136. pants par ārvalsts vadītāja aizvainošanu.

Poļu jurists Jans Guzi (Jan Guzi) tāpat saskatīja kriminālnozieguma pazīmes Polijas valsts telekanāla rīcībā.

Viņš precizēja, ka par 136. panta pārkāpumu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem. Jurists atgādināja arī to, ka Polijā aizliegta nacistiskās simbolikas propaganda un par to paredzēts vērā ņemams naudas sods.

Incidents Melnajā jūrā

25. novembra rītā Ukrainas JKS kuģi "Berdjansk", "Nikopoļ" un "Jani Kapu" pārkāpa Krievijas valsts robežu un vairākas stundas veica bīstamus manevrus, neatbildot uz Krievijas robežsardzes likumīgajām prasībām.

Polijas karogs - Sputnik Latvija
Sekojot Baltijas valstu piemēram: Polija vēlas pieprasīt reparācijas no Krievijas

Krievijas robežsargi aizturēja pārkāpējus, taču pie tam bija spiesti izmantot ieročus. Trīs ukraiņu jūrnieki guvuši ievainojumus. Kopumā Ukrainas kuģu ekipāžas veidoja 24 Ukrainas karavīri, tostarp – Ukrainas Drošības dienesta darbinieki, kuri, saskaņā ar Krievijas Drošības dienesta rīcībā esošo informāciju, koordinēja provokācijas.

Ierosināta krimināllieta par valsts robežas pārkāpšanu.

Krievijas prezidents incidentu raksturoja kā iepriekš sagatavotu provokāciju, ko Ukrainas prezidents Petro Porošenko izmantojis kā ieganstu ārkārtas situācijas ieviešanai Ukrainā prezidenta vēlēšanu priekšvakarā.

Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka robežsargi izpildījuši savu pienākumu, aizsargājot valsts robežu.

Ziņu lente
0