Politika

Par ko vienojušies Putins un Tramps

© SAUL LOEB / AFPПрезидент России Владимир Путин президент США Дональд Трамп
Президент России Владимир Путин президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV prezidenti Vladimirs Putins un Donalds Tramps tā aizrāvušies ar sarunu fotografēšanās ceremonijas laikā, ka pat paspējuši vienoties dažos jautājumos.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps īsumā tikušies APEC samita otrajā dienā Vjetnamā fotografēšanās ceremonijas laikā, informē RIA Novosti.

Abi līderi ieradās viesnīcas "Interkontinental" konferenču centrā Danangas pilsētā, lai piedalītos APEC līderu pirmajā darba sēdē. Visu ceļu līdz fotografēšanās vietai abi prezidenti sarunājās un fotokameru priekšā nostājās līdzās.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa rokasspiediens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins un Tramps īsumā tikušies APEC samitā

Īsajā sarunā prezidenti augstu novērtēja kopējo paziņojumu Sīrijas jautājumā. Dokumentu jau sagatavoja Krievijas un ASV eksperti, kā arī saskaņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

Piemēram, Putins un Tramps vienojās uzturēt pašreizējos militāros kanālus ASV un KF Bruņoto spēku drošībai un bīstamu incidentu novēršanai Sīrijā. Abu valstu līderi pozitīvi novērtēja KF un ASV bruņoto spēku pārstāvju kopējās darbības, kas ļāvušas būtiski palielināt teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" zaudējumus pēdējo mēnešu laikā.

Prezidenti kopīgajā paziņojumā apstiprināja apņēmību likvidēt teroristisko grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā. Pie tam Putins un Tramps vienojās par to, ka konfliktam Sīrijā nav iespējams militārs risinājums un apstiprināja, ka tā noregulēšanas metodes jāatrod Ženēvas procesa ietvaros.

Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs: Putins ir gatavs tikties ar Trampu

Noslēgumā Krievijas un ASV līderi aicināja visas ANO dalībvalstis tuvākajos mēnešos palielināt ieguldījumu palīdzībai Sīrijā.

Iepriekš Tramps informēja, ka, iespējams, tiksies ar Putinu APEC samita ietvaros, jo Vašingtonai ir svarīgi apspriest ar Maskavu jautājumus par situāciju Ukrainā, Ziemeļkorejā un Sīrijā.

Taču vēlāk Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka jautājums par Trampa un Putina pārrunām samitā Danangā nav noskaidrots. 

Ziņu lente
0