Lavrovs: Putins ir gatavs tikties ar Trampu

© REUTERS/Hoang Dinh Nam/PoolМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pats Krievijas ārlietu ministra paziņoja, ka tiksies ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu, lai apspriestu abpusējās attiecības, kurām "nepieciešams nopietns remonts".

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins gatavs tikties ar savu amerikāņu kolēģi Donaldu Trampu Vjetnamā APEC samita ietvaros, paziņoja Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs.

"Mums ir zināms par Donalda Trampa paziņojumiem, ka viņš plānojot sarīkot šādu tikšanos ar prezidentu Putinu. Putins tam ir gatavs, amerikāņi par to zina. Protokola dienesti uztur kontaktus, un kad līderu grafiki tiks līdz galam noskaidroti, es domāju, jums par to paziņos," — citē Krievijas ministra vārdus RIA Novosti.

Tāpat Lavrovs piebilda, ka visticamāk, tiksies ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu.

"Laikam parunāsim jau samita laikā klātienē," — teica viņš, atzīmējot, ka plāno apspriest ar Tilersonu abpusējās attiecības, kurām "nepieciešams nopietns remonts", kā arī "Korejas pussalu, Sīrijas mierizlīgumu, Irāku, Palestīnas un Izraēlas konfliktu, Ukrainu".

Ministrs paziņoja, ka neviens "Krievijas pēdu" fakts ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā netika konstatēts.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Donalds Tramps paziņojis par iespējamu tikšanos ar Vladimiru Putinu Vjetnamā

"Fakti, kuri jau ir zināmi un kuri jau ir noskaidroti, liecina par to, ka nevienas Krievijas pēdas šajās lietās atrastas netika. Tur ir iekšējas pēdas, tostarp, Demokrātiskās partijas iekšā," — pateica žurnālistiem Krievijas ministrs.

Krievijai izvirzītās apsūdzības par "iejaukšanos amerikāņu vēlēšanās, kā arī par iespējamiem Donalda Trampa sakariem ar Krieviju, ko noraida gan Baltajā namā, gan Kremlī, un ko izmeklēšanu veic FIB un Kongress. Par izmeklēšanas speciālo prokuroru norīkoja bijušo FIB vadītāju Robertu Milleru.

Krievija vairākkārt noraidījusi apsūdzības par mēģinājumiem ietekmēt ASV vēlēšanas. Pagaidām izvirzītās apsūdzības nekādā veidā neskar Krieviju. Otrdien ASV Senāta Izlūkdienesta komitejas priekšsēdētājs Ričards Bers paziņoja žurnālistiem, ka komiteja plāno pabeigt izmeklēšanu februārī.

Šodien Vjetnamā norisinās APEC ekonomiku ministriju sēde — pēdējais sagatavošanās pasākums pirms apvienības samita, kurš notiks 10. un 11. novembrī.

Ziņu lente
0