Peskovs atbildējis uz informāciju par Putina un Trampa tikšanās atcelšanu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV vadītāja preses sekretāre Sāra Sandersa paziņoja, ka Trampa grafikā nav formālas, ieplānotas tikšanās ar Putinu.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Krievijas un ASV prezidentu Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās APEC samitā Vjetnamā joprojām tiek saskaņota, un precīzas informācijas nav, aģentūrai RIA Novosti paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Turpinās saskaņošana. Pagaidām skaidrības nav," — teica Peskovs aģentūrai.

Iepriekš Bloomberg, atsaucoties uz Balto namu, informēja, ka Putina un Trampa formāla tikšanās APEC samitā Vjetnamā nenotiks, ņemot vērā grūtības ar ASV prezidenta darba grafiku.

Vai viņi satiksies, sasveicināsies? Protams, tas ir iespējams un ticams, taču ieplānotas formālas tikšanās grafikā nav, un mēs nedomājam, ka tā notiks," — skaidroja Trampa preses sekretāre Sāra Sandersa.

Par iespējamo tikšanos ar Putinu Tramps informēja aizvadītajā nedēļā. Viņš atzīmēja, ka Vašingtonai ir svarīgi apspriest ar Maskavu jautājumus, kas saistīti ar Ukrainu, Ziemeļkoreju un Sīriju.

Krievijas un ASV prezidentu pirmā tikšanās notika G20 samitā Hamburgā. Pēc tikšanās kļuva zināms, ka valstu vadītāji apsprieduši situāciju Ukrainā, Sīrijas problēmu, kiberdrošības jautājumus un divpusējo attiecību uzlabošanas iespējas. Ieplānoto 30 minūšu laikā saruna ilga vairāk nekā divas stundas. 

Ziņu lente
0