Tramps par Putinu: cietais rieksts

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas līderis Donalds Tramps ne vienu vien reizi ir paudis cieņas pilnu attieksmi pret Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu, vienlaikus piebilstot, ka nepazīst Krievjas prezidentu.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps, atbildot uz lūgumu īsi raksturot KF prezidentu Vladimiru Putinu, nosauca krievu līderi par "cieto riekstu".

FoxNews žurnālists palūdza Amerikas prezidentu divos vārdos apzīmēt dažādus politiķus un šovmenus. Uz jautājumu, kā viņš raksturotu Putinu, Tramps atbildēja: "Es nezinu viņu, bet viņš noteikti ir cietais rieksts."

"Es nezinu, ko viņš dara Krievijas labā, taču kaut kad mēs to uzzināsim,"- piebilda Tramps.

Oriģinālā viņš izmantoja amerikāņu idiomātisko teicienu toughcookie, kas burtiski tulkojams kā "ciets cepums".

Februāra sākumā Tramps intervijā amerikāņu televīzijas kanālam paziņoja, ka ciena Putinu, taču pagaidām nezina, kā veidosies viņu darba attiecības.

"Es domāju, ka būs labāk, ja mēs sadzīvosim ar Krieviju, nekā mēs ar to nesadzīvosim," — teica tostarp Tramps.

No cieņas pie dialoga

Jau savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā republikānis runāja par savu cieņpilno attieksmi pret Krievijas līderi un izteica gatavību dialogam ar Kremli. Maskava savukārt paziņoja par ieceri sadarboties ar Vašingtonu Krievijas un Amerikas dialoga normalizācijai.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Slovēnijas ārlietu ministrs pieļauj iespēju, ka Tramps un Putins varētu tikties Slovēnijā

Pirmā abu valstu vadītāju telefonsaruna notika janvāra beigās. Baltais nams savā ziņojumā par pārrunu iznākumu uzsvēra silto toni, kādā norisinājusies saruna. Toreiz prezidenti apsprieda sadarbības jautājumus cīņā ar ISIS, kopējus pasākumu cīņā par mieru dažādos reģionos, tostarp Sīrijā, kā arī, pēc Kremļa informācijas, demonstrēja gatavību aktīvam un kopīgam darbam uz konstruktīva pamata.

Sākumā Krievijas valsts galvas preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās varētu notikt G20 samitā Hamburgā šī gada jūlijā. Kā atzīmē Peskovs, iespējama vienošanās arī par agrāku tikšanos, taču Hamburga — tā ir visiespējamākā Krievijas un ASV prezidentu tikšanās vieta.

"Viņi parunās viens ar otru," — paziņoja Peskovs.

"Svarīgi ir tas, ka viņi apsēdīsies kopā un sāks runāt," — piebilda Kremļa pārstāvis.

No Amerikas puses apstiprinājums par iespējamo valsts galvu tikšanos pagaidām nav sekojis, tā kā, pēc Trampa preses sekretāra ŠonaSpaisera vārdiem, ASV prezidenta darba grafiks pagaidām vēl tiek izstrādāts. "Komanda aktīvi strādā, plānojot divpusējās tikšanās G20 norises laikā," — piebilda Baltā nama pārstāvis.

Samits G20 notiks vācu Hamburgā 2017. gada 7. un 8. jūlijā.

Ziņu lente
0