Maskava informē par Putina un Trampa tikšanās iespējamo laiku

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs informēja, ka Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās varētu notikt G20 samitā.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Krievijas un ASV valsts vadītāju tikšanās varētu notikt G20 samitā Hamburgā jūlijā, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Ja mēs nevienosimies par agrāku samita norisi, viņu tikšanās, domājams, varētu notikt G20 samitā Hamburgā jūlijā, jo tā ir pirmā vieta, kur viņi varētu sastapties," — pastāstīja Dmitrijs Peskovs intervijā telekompānijai CNN, ko citē RIA Novosti.

Jautāts par to, kāda varētu būt abu līderu tikšanās, Krievijas prezidenta preses sekretārs atbildēja, ka "viņi aprunāsies". Pēc Peskova vārdiem, "svarīgi ir tas, ka viņi apsēdīsies un sāks sarunāties".

Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Amerikāņu ģenerālis aicinājis Krieviju organizēt "pārskatāmas" mācības

Neskaidra nākotne

Krievijas prezidenta preses sekretārs piezīmēja, ka Maskavai vēl nav izveidojusies pietiekami laba izpratne par Krievijas un ASV attiecību nākotni.

"Diemžēl mums pagaidām nav izpratnes par mūsu abpusējo attiecību perspektīvām," — norādīja Peskovs.

Pie tam viņš piebilda, ka Maskava vēlas panākt "biežākus un dziļākus kontaktus" ar kolēģiem no ASV.

Dmitrijs Peskovs sarunā atzīmēja, ka "nepieciešams sarunāties, lai saprastu".

Attieksme pret Trampu

Krievijas amatpersonas nav uzsākušas sadarbību ar republikāņa Donalda Trampa palīgiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā ASV, Peskovs uzsvēra intervijā.

ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Donalds Tramps apņēmies paplašināt ASV kodolarsenālu

"Atbilde ir ļoti vienkārša — "nē". Mums tas šķiet ļoti dīvaini, ka Krievija tiek demonizēta šajā jautājumā," — viņš uzsvēra un piebilda, ka pārmetumi Krievijai par tās iedomāto iejaukšanos vēlēšanās ASV kaitē Maskavas un Vašingtonas attiecību uzlabošanai.

Pie tam politiķis norādīja, ka Krievijas iedzīvotāju simpātijas vēlēšanās bijušas Trampa pusē.

"Klintone skaidroja, ka Krievija esot gandrīz vai galvenais ļaunums pasaulē, galvenais ASV apdraudējums. Pie tam otrs kandidāts Donalds Tramps atzīmēja: mums ir domstarpības ar Krieviju daudzos jautājumos, taču mums ar viņiem jārunā, lai panāktu sapratni," — atgādināja Putina preses sekretārs.

Ziņu lente
0