Baltijas valstis ir šausmās pēc Putina un Trampa sarunas

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts Domes deputāts Aleksejs Puškovs
Krievijas Valsts Domes deputāts Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts Domes deputāts Aleksejs Puškovs paudis viedokli par dažu Eiropas valstu un NATO "grūtajiem laikiem" sakarā ar Krievijas un ASV prezidentu Vladimira Putina un Donalda Trampa telefonsarunu.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Abu valstu vadītāju telefonsaruna notika vakar vēlu vakarā. Putins apsveica Trampu ar stāšanos ASV prezidenta amatā.

"Saruna ilga aptuveni stundu, prezidenti apsprieda dažādus tematus: no savstarpējās sadarbības cīņā ar ISIS, līdz pūlēm panākt mieru visā pasaulē, tostarp Sīrijā," — atzīmēja Baltais nams. Kremlis uzsvēra, ka līderi pauduši vēlmi aktīvi sadarboties ar mērķi attīstīt abpusējo mijiedarbību uz konstruktīviem un līdztiesīgiem pamata.

"Kijeva, Viļņa, Rīga, Tallina, Varšava, Oslo, Stokholma un NATO ir šausmās par Putina un Trampa sarunas rezultātiem. Gatavojas "grūtiem laikiem"," — rakstīja Puškovs sava lapā Twitter.

Donalds Tramps priekšvēlēšanu kampaņas laikā daudzkārt pauda ieceri uzlabot attiecības ar Maskavu. Krievijas puse savukārt paziņoja par gatavību darbam attiecību normalizēšanai ar Vašingtonu.

Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Runāt par sankciju atcelšanu pret Krieviju vēl ir pāragri, sacīja Tramps

Puškovs atzīmēja arī, ka, saskaņā ar Baltā nama paziņojumiem, Trampa un Putina sarunas tonis bijis silts, atšķirībā no "lietišķās" sarunas ar Merkeli un "saspīlētās" — ar Olandu.

Trampam notikušas arī telefonsarunas ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu un Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Kā ziņoja Baltais nams, abās sarunās Tramps skāris Amerikas un Eiropas mijiedarbības jautājumu NATO ietvaros.

"Prezidents Tramps apstiprinājis ASV uzticību (saistībām) NATO ietvaros un atzīmējis, ka ir svarīgi, lai visi sabiedrotie dalītu NATO aizsardzības izdevumu slogu," — cita starpā teikts Baltā nama paziņojumā.

Ziņu lente
0