Vācu medijus satrauc Krievijas "spoku vilciena" atgriešanās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnāla Focus žurnālisti ir satraukušies: "Barguzins", paliekot tālu aizmugurē un pastāvīgi mainot savu atrašanās vietu, būs gatavs jebkurā laikā izdarīt triecienu pa stratēģiskajiem mērķiem Rietumos.

RĪGA, 4. decembris — Sputnik. Vācu presi satrauc mediju ziņojumi par Krievijas militārās dzelzceļa raķešu sistēmas "Barguzin" sekmīgajiem izmēģinājumiem, žurnālisti raksta par "kodolvilcienu, kas iedveš bailes" un atsauc atmiņā auksta kara laikus, vēsta RIA Novosti.

Piemēram, izdevums Die Welt atzīmē, ka NATO lēmums izvietot Baltijas valstīs Ziemeļatlantijas alianses starptautisko kontingentu ir provocējis skarbu reakciju no Maskavas puses. Krievijas karaspēku grupējuma pastiprināšanās Kaļiņingradas apgabalā, papildu divīziju dislokācija pie Krievijas rietumu robežām ir Rietumu ekspansīvās politikas sekas.

"No Maskavas viedokļa Rietumi ir šķērsojuši Rubikonu, izdarot likmi uz NATO klātbūtnes pastiprināšanos Austrumeiropā," – raksta Die Welt. 

Preses kioski. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Visu cīņai ar "Kremļa drakonu": Eiropu biedē Krievijas plašsaziņas līdzekļi

Cita starpā Maskava ir izlēmusi atjaunot un modernizēt padomju "kodolvilciena" projektu: militāro dzelzceļa raķešu sistēmu "Barguzins", kas aprīkots ar starpkontinentālajām raķetēm. 

Žurnāla Focus žurnālisti ir satraukušies: "Barguzins", paliekot tālu aizmugurē un pastāvīgi mainot savu atrašanās vietu, būs gatavs jebkurā laikā izdarīt triecienu pa stratēģiskajiem mērķiem Rietumos. Šādam mērķim padomju gados tika radīti "spoku vilcieni". Pēdējais no tiem tika izslēgts no Stratēģisko kodolspēku sastāva 2005. gadā. 

"Domājams, mūsdienu izlūkošanas līdzekļiem nebūs pa spēkam identificēt "Barguzinu", jo projektu: militārā dzelzceļa raķešu sistēma ārēji ir līdzīga parastajiem vilcieniem," – apgalvo Focus.

Līdzīgu viedokli pauž arī žurnāls Stern.

Maskavas Siltumtehnikas institūta sauszemes raķešu kompleksu vadošais konstruktors Jurijs Solomonovs iepriekš pastāstīja, ja raķešu palaišanas sistēmas testi bija ieplānoti 2016. gada ceturtajā ceturksnī, un jau 2017. gada sākumā Aizsardzības ministrijai ir jāinformē Krievijas prezidents par projekta stāvokli.

Novembrī Krievijas prese informēja par starta sistēmas sekmīgiem izmēģinājumiem. Plānots aprīkot "Barguzinu" ar sešām starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm. Atšķirībā no padomju analoga vilciens ārēji izskatīsies kā parasts pasažieru vilciens.

Ziņu lente
0