Video

Krievija nodevusi Sīrijai jaunos ZRK pēc izlūklidmašīnas bojāejas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zenītraķešu kompleksi S-300 tika izkrauti no transporta lidmašīnas "Ruslan" Hmeimimas aerodromā.

Lēmums pilnveidot Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmu tika pieņemts pēc Krievijas izlūklidmašīnas Il-20 bojāejas, ko nejauši notrieca Sīrijas PGA, atvairot Izraēlas aviācijas uzbrukumu. Krievijas Aizsardzības ministrija norādīja, ka lidaparāts notriekts Izraēlas pilotu rīcības dēļ, turklāt valsts nav savlaicīgi brīdinājusi par operāciju. Sīrijas PGA pastiprināšana liks provokatoriem atteikties no nepārdomātas rīcības, uzsvēra KF aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Sīrijā dislocēto Krievijas karavīru drošībai Maskava pārbūvēs Sīrijas PGA komandpunktus. Lokatori, galvenās identifikācijas sistēmas, kontroles mašīnas un četras palaišanas iekārtas jau nodotas Sīrijai. Valsts valdības spēku apmācība darbam ar S-300 ilgs trīs mēnešus, piezīmēja Šoigu.

Zenītraķešu sistēmas S-300 ir vienas no spēcīgākajām pasaulē. Tās paredzētas taktiskās un stratēgiskās aviācijas lidmašīnu apšaudei, vidēja darbības rādiusa ballistisko raķešu, operatīvi taktisko un taktisko raķešu, aeroballistisko un spārnoto raķešu  neitralizācijai.    

Ziņu lente
0