Vidusjūras gaisa telpā pazudusi Krievijas lidmašīna Il-20

© pixabay / FuzzLidmašīnas spārns
Lidmašīnas spārns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka Il-20 pazudusi no radariem laikā, kad Latākijas provincei Sīrijā uzbruka Izraēlas iznīcinātāji F-16.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Krievijas bruņoto spēku bāzes Hmeimimas provincē Sīrijā 17. septembra vakarā informēja par sakaru zudumu ar Krievijas Gaisa kosmisko spēku lidmašīnas Il-20 ekipāžu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju.

"17. septembrī aptuveni pl. 23.00, atgriežoties Hmeimimas aviobāzē virs Vidusjūras akvatorijas 35 kilometru attālumā no Sīrijas piekrastes pazuda sakari ar Krievijas lidmašīnas Il-20 ekipāžu," — informē Hmeimimas bāzes vadība.

Baltās ķiveres. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Izraēla izvedusi no Sīrijas "Balto ķiveru" locekļus

Krievijas AM informēja, ka Il-20 pazudusi no radariem laikā, kad četri Izraēlas iznīcinātāji F-16 apšaudīja Latākijas provinci Sīrijā. Šajā brīdī Krievijas gaisa telpas radiolokācijas kontroles līdzekļi fiksēja arī raķetes startu no Francijas JKS fregates "Auvergne", kas dislocēta šajā rajonā, piezīmēja Krievijas AM.

Resors informēja, ka Il-20 atradās 14 cilvēki. Patlaban viņu liktenis nav zināms.

Hmeimimas aviobāzes vadība organizējusi meklējumu un glābšanas operāciju. Portāls MarineTraffic informē, ka netālu no Tartusas ostas atrodkas JKF glābšanas velkonis "Profesor Nikolaj Murov".

Izraēla atteikusies no komentāriem

Izraēlas augstākās militārpersonas atteikušās komentēt KF AM paziņojumu par Izraēlas GKS uzlidojumu Sīrijā, kura laikā pazudusi Krievijas lidmašīna Il-20 ar 14 karavīriem.

"Mēs nekomentējam ārvalstu paziņojumus," — aģentūrai RIA Novosti paskaidroja Izraēlas Aizsardzības armijas preses dienesta darbiniece pēc konsultācijām ar vadību.

Izraēlas GKS uzbrukums Sīrijā

Pirmdien RIA Novosti informēja, ka Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki atvairīja raķešu uzbrukumu Latākijas pilsētai, pie tam apšaude notika no jūras, un daļa raķešu tika notriektas ceļā uz mērķiem.

Apšaude bija vērsta pret sadzīves ķīmijas un alumīnija rūpnīcām, kā arī elektrostaciju.

RIA Novosti korespondents norādīja, ka Latākijā bija dzirdami sprādzieni, domājams, debesīs virs pilsētas bija redzamas pretgaisa aizsardzības sistēmu raķetes.

Incidenti Izraēlas dēļ

Jūlija beigās Izraēlas GKS notrieca Sīrijas armijas Su-22, pilots gāja bojā. Izraēlas valdība apgalvoja, ka bumbvedējs pārkāpis gaisa telpas robežu Golānas augstieņu rajonā, un atkārtotie mēģinājumi ar to sazināties nav vainagojušies panākumiem.

Savukārt Sīrijas armijas vadība norādīja, ka lidmašīna pildījusi kaujas uzdevumu pret teroristiem valsts gaisa telpā un robežu nav pārkāpusi.

Lidmašīna Il-20

Il-20 — radioelektroniskās izlūkošanas un cīņas lidmašīna, kas aprīkota ar infrasarkano skeneri, optiskajiem detektoriem, sānu radiolokācijas staciju.

Lidaparāts demonstrējis savas iespējas karadarbības laikā Sīrijā, koordinējot Krievijas GKS uzbrukumus, tostarp koordinējot spārnoto raķešu "Kalibr" lidojumu.     

Ziņu lente
0