Krievijas aizsardzības ministrs apsūdzējis Izraēlu par Il-20 katastrofu Sīrijā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka vaina par notrieko Krievijas lidmašīnu un ekipāžas bojāeju pilnībā gulstas uz Izraēlas pleciem.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu telefona sarunā ar Izraēlas aizsardzības ministru Avigdoru Libermanu paziņoja, ka vaina par notrieko Krievijas lidmašīnu un ekipāžas bojāeju pilnībā gulstas uz Izraēlas pleciem, vēsta RIA Novosti.

Telefona sarunā Šoigu atgādināja, ka Krievija vairākkārt aicinājusi Izraēlu atturēties no karadarbības. 

"Krievijas Aizsardzības ministrija pa dažādiem mijiedarbības kanāliem vairākkārt aicinājusi Izraēlas pusi atturēties no uzbrukumiem Sīrijas teritorijā, kas apdraud Krievijas karavīrus," — teikts Krievijas AM paziņojumā.

Piesedzoties ar Krievijas lidmašīnu, Izraēlas lidotāji to pakļāva Sīrijas PGA līdzekļu triecienam, uzsvēra Krievijas AM oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

Viņš atgādināja, ka 17. septembrī aptuveni pl. 22.00 Izraēlas GKS iznīcinātāji — četri F-16 ar vadāmām aviobumbām apšaudīja Sīrijas objektus Latākijas pilsētas rajonā, tuvojoties mērķiem nelielā augstumā no Vidusjūras puses.

KF AM pārstāvis paskaidroja, ka Izraēlas lidmašīnas "tīšām radījušas bīstamu situāciju kuģiem un lidaparātiem, kuri atradās šajā rajonā". Viņš norādīja, ka uzlidojums noticis netālu no Francijas fregates "Auvergne" atrašanās vietas un Krievijas  GKS lidmašīnas Il-20 tiešā tuvumā, kas gatavojās nosēsties.

Gāja bojā 15 Krievijas karavīri, kuri atradās lidmašīnā.

Izraēlas premjerministrs Benjāmins Netanjahu piezvanīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pēc Il-20 kartastrofas.

Viņš pauda nožēlu sakarā ar Krievijas karavīru bojāeju un paziņoja, ka par lidmašīnas katastrofu atbildīga esot Sīrija.

Politiķis piebilda, ka Izraēla gatava sniegt Krievijai visu nepieciešamo informāciju  lidaparāta bojāejas izmeklēšanai.

Nertajahu piedāvājis nodrošināt Izraēlas GKS komandiera vizīti Maskavā. Tāpat Izraēlas valdības vadītājs norādīja, ka nepieciešama Maskavas un Telavivas darbību tālāka koordinācija Sīrijā.

Krievijas lidmašīna Il-20. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas AM: Il-20 notriekts Izraēlas vainas dēļ

Iepriekš vēstīts, ka Il-20 pazuda no radariem laikā, kad četri Izraēlas iznīcinātāji F-16 apšaudīja Latākijas provinci. Sakari ar ekipāžu pazuda aptuveni pl. 23:00, laikā, kad gaida kuģis atradās virs Vidusjūras, 35 km attālumā no Sīrijas piekrastes. Krievijas BS vienību Sīrijā vadība informēja, ka Izraēla brīdinājusi KF par savām darbībām minūti pirms trieciena.

Avārijas vietā turpinās meklēšanas operācija.

Il-20 — radioelektroniskās izlūkošanas un cīņas lidmašīna, kas aprīkota ar infrasarkano skeneri, optiskajiem detektoriem, sānu radiolokācijas staciju.    

Ziņu lente
0