Politika

Iedzīvotāji vētraini metušies "atlaist" Saeimu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji augstu novērtējuši iniciatīvu par Saeimas atlaišanu – par referenduma organizāciju parakstījušies jau vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku.

RĪGA, 17. novembris - Sputnik. Piektdien, 15.novembrī Latvijas Centrālā vēlēšanu komsija pieņēma lēmumu reģistrēt divas iniciatīvas grupas parakstu vākšanai referendumam par Saeimas atlaišanu.

Parakstu vākšanai reģistrētas organizāciju "Varu Latvijas tautai" un "Centra partija" iniciatīvas.

Sestdienas vakarā iniciatīvu par Saeimas atlaišanu portālā Latvija.lv atbalstījuši jau vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku.

Акция протеста медиков у здания Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Paspēt viena gada laikā: Latvijā atļāva vākt parakstus par Saeimas atlaišanu

Parakstu vākšana ilgs līdz 2020.gada 14.novembrim. Lai iniciētu tautas aptauju, 12 mēnešu laikā jāsavāc un CVK jāiesniedz vismaz 154 865 vēlētāju parakstu.

Par referendumu iespējams parakstīties, apstiprinot parakstu pie zvērināta notāra, deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, Bāreņu tiesā, kas izpilda notariālās darbības.

Ir arī vienkāršāka iespēja – nobalsot tiešsaistē, portālā www.latvija.lv.

Partijas "Saskaņa" deputāte Ļubova Švecova iepriekš intervijā Sputnik Latvija pastāstīja, kāpēc uzskata par loģisku un pareizu atbalstīt iniciatīvu par tagadējā sasaukuma Saeimas atlaišanu.

Pēc viņas domām, vienīgā iespēja panākt, lai cilvēki, kuri pieņem politiskos lēmumus, atbildētu par saviem darbiem un baidītos no tautas dusmām, - ir uzturēt viņos pastāvīgas bailes netikt ievēlētiem vai zaudēt savu vietu.

Ziņu lente
0