Politika

Paspēt viena gada laikā: Latvijā atļāva vākt parakstus par Saeimas atlaišanu

© Sputnik / Андрей ТатарчукАкция протеста медиков у здания Сейма в Риге
Акция протеста медиков у здания Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parakstīties par Saeimas atlaišanu varēs jau no rītdienas: pašvaldībā, Bāriņtiesā vai tiešsaistē

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma piereģistrēt divas iniciatīvu grupas parakstu vākšanai par referenduma rīkošanu par Saeimas atlaišanu, tiek ziņots CVK mājaslapā.

Parakstu vākšanai piereģistrētas organizāciju "Varu Latvijas tautai" un "Centra partija" iniciatīvas.

Парламентские выборы в Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Ievēlētas diktatūras" gaidās: vai balsošanai jākļūst par pienākumu

Parakstīties par referenduma rīkošanu varēs 12 mēnešu garumā dažādos veidos – portālā www.latvija.lv, apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, Bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, pie pagasta vai pilsētas pašvaldības vadītāja.

Parakstu vākšana sāksies rīt, 15. novembrī, un ilgs līdz 2020. gada 14. novembrim. Divpadsmit mēnešu garumā ir jāsavāc un jāiesniedz CVK ne mazāk kā 154 865 vēlētāju paraksti.

CVK norāda, ka pieteikuma iesniegšanas dienā nebija spēkā termiņš, kura laikā aizliegts iniciēt referendumu par Saeimas atlaišanu – gadu pēc pirmās sēdes vai gadu pirms Saeimas pilnvaru termiņa beigām.

Nākamnedēļ, otrdien, notiks Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības sēde kurā, neskaitot pārējo, tiks apspriesta parakstu vākšana par Saeimas atlaišanu. Gala lēmums tiks pieņemts ņemot vēra Saeimas galīgo balsojumu par budžetu.

Ziņu lente
0