Politika

Latvijas premjers piedāvā atklāt sabiedrībai valdības reformas

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdības vadītājs Krišjānis Kariņš pastāstīja, kā valdošajiem iegūt sabiedrības atbalstu.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Pēc Latvijas premjerministra Krišjāņa Kariņa domām, ja cilvēkiem pastāsta kādas reformas Latvijas valdība ir iecerējusi, šie iesākumi gūs atbalstu, vēsta Mixnews.lv.

Здание посольства США в Риге, Латвия - Sputnik Latvija
Financial Times: Latvija pieņem lēmumus ASV spiediena ietekmē

Turklāt Kariņš piedāvā nevis vienkārši pastāstīt, bet gan salikt visu pa plauktiņiem. Par to premjers paziņoja "Jaunās Vienotības" sanāksmē, kura notika sestdien, 31. augustā.

Viņš uzsvēra, ka visas reformas Latvijā ir nepieciešamas valsts attīstībai. Lai sasniegtu Skandināvijas valstu pārticību, ir jāveic sistemātiskas izmaiņas, taču jāsaglabā stabilitāte.

Tāpat Kariņš norādīja, ka Latvija, izņemot iekšējās problēmas, saskaras ar ārējiem izaicinājumiem, kuri varētu pasliktināt stāvokli. Tostarp tas ir Brexit, kā arī tirdzniecības karš starp ASV un Ķīnu. Taču to Latvija nespēj ietekmēt, toties tā var ietekmēt to, kas notiek valstī.

Jaunais-vecais Ašeradens

"Jaunās Vienotības" sanāksmē tika plānotas vadības vēlēšanas. Taču vienīgais kandidāts partijas priekšsēdētāja amatam bija Arvils Ašeradens. Viņa kandidatūru partijas biedri arī apstiprināja.

Pēc savas pārvēlēšanas Ašerdans paziņoja, ka tagad viņa uzdevums ir tajā, lai pastiprinātu "Vienotības" lomu Latvijas politikā. Viņš norādīja, ka partija daudz ko panākusi, taču stāvoklis joprojām paliek trausls. Jaunais-vecais partijas priekšsēdētājs tostarp pauda cerību, ka jau nākošajā partijas sanāksmē "Vienotība" kļūs stiprāka.

Tiek ziņots, ka "Vienotības" domes vadībā tika ievēlēts Hosams Abu Meri. Darbam partijas valdē tika izvirzīti 26 cilvēki, to vidū tika ievēlēti Krišjānis Kariņš, Jānis Rozenbergs, Edgars Ikstens, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Vilnis Ķirsis, Ainārs Latkovskis, Edgars Rinkēvičs, Raimonds Čudars, Kārlis Šadurskis, Edmunds Jurēvics, Uģis Rotbergs, Elīna Ieva Smule un Inese Vaidere.

"Saskaņas" intriga

Iepriekš ziņots, ka, saskaņā ar SKDS aptaujas rezultātiem, augustā "Jaunās Vienotības" reitings pacēlies līdz 8,8%. Jūlijā par "Jauno Vienotību" balsoja 8,5% aptaujāto.

Анда Чакша и Арвилс Ашераденс - Sputnik Latvija
Latvijas politikas fēnikss: kāpēc "Jaunās Vienotības" rindās pieaug deputātu skaits

Pirmajā vietā reitingos joprojām ir "Saskaņa". Šai partijai ir 16,1%. Taču 26. oktobrī "Saskaņai" ir paredzēta partijas sanāksme. Un pastāv uzskati, ka tajā tiks pārvēlēts partijas priekšsēdētājs. Šobrīd šo amatu ieņem bijušais Rīgas mērs, eiroparlmentārietis Nils Ušakovs.

Ir divi pretendenti – Jānis Urbanovičs un Vjačeslavs Dombrovskis. Publicists un sabiedriskais aktīvists Vladimirs Lindermans norādīja, lai arī kuru no šiem politiķiem ievēl partijas vadītāja amatā, tik lielas popularitātes, kā Ušakova vadības laikā, "Saskaņai" vairs nebūs redzēt.

Ziņu lente
0