Politika

"Novēlam Andai veiksmi": bijusī Latvijas veselības ministre pameta "zaļos"

© Andrej KlizanЭкс-глава Минздрава Анда Чакша
Экс-глава Минздрава Анда Чакша - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijusī Latvijas veselības ministre, Saeimas deputāte Anda Čakša izstājusies no Latvijas Zaļās partijas un nepastāstīja kāpēc.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētāja Edgara Tavara paziņojumu, Saeimas deputāte, bijusī Latvijas veselības ministre Anda Čakša izstājusies no partijas, vēsta Mixnews.lv.

У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Ilze Viņķele tur aizdomās par korupciju Andas Čakšas bijušo vīru

Par iemesliem, kuru dēļ Čakša spēra šo soli, nepastāstīja nedz Tavars, nedz viņa pati. Čakša vienīgi pateicās ZZS par savstarpējo darbu un par viņas redzējuma atbalstīšanu.

Savukārt Tavars LZP vārdā pateicās bijušajai ministrei, kura valstij grūtajos laikos piekrita vadīt Veselības ministriju un pēc tam vēl arī piekrita piedalīties Saeimas vēlēšanās.

Taču Tavars norādīja, ka ZZS būs priecīgi sadarboties ar Čakšu no jauna nākotnē, jo viņa ir "enerģiska medicīnas nozares profesionāle".

"Esam priecīgi turpināt sadarbību ZZS Saeimas frakcijā, vienlaikus novēlam Andai veiksmi jauno, profesionālo izaicinājumu priekšā," paziņoja Tavars, norādot, ka starp Čakšu un ZZS saglabājas labas attiecības.

Vienīgais, ko piebilda LZP priekšsēdētājs, ir tas, ka darbs Saeimas opozīcijā neļauj Čakšai pilnvērtīgi veikt ar profesionālo darbību medicīnas lietās.

Vērts atzīmēt, ka darbu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijā Čakša pagaidām turpinās.

Министр здравоохранения Латвии Анда Чакша и новые машины неотложной помощи - Sputnik Latvija
Anda Čakša uzskata, ka sabiedrība pārspīlē problēmas veselības aprūpes jomā

Taču, ja Saeimas deputāte Anda Čakša tomēr izlems atbrīvot deputāta krēslu Saeimā, tad tas nestāvēs ilgi tukšs. Bijušās ministres vietu, saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, var ieņemt vairāku iepriekšējo Saeimas sasaukumu deputāte Aija Barča. Šobrīd viņa vada Latvijas Pensionāru federāciju.

Atgādināsim, ka Čakša iekļuva esošajā Saeimā Zaļo un zemnieku savienības sarakstā. Savu individuālo rezultātu Saeimas vēlēšanās viņa raksturoja kā labu, norādot, ka viņai ielika daudz vairāk plusu, nekā mīnusu.

Turklāt pirms vēlēšanām Čakša uzskatīja, ka viņai ir lielas izredzes saglabāt savu Veselības ministrijas vadītājas posteni, un norādīja, ka viņai ir plāni, kuri attiecas uz viņai tobrīd uzticētās nozares uzlabojumiem.

Taču Čakšas plāniem nebija lemts piepildīties, pēc koalīcijas izveidošanas viņas ministrijas krēslu ieņēma Ilze Viņķele no "Attīstībai/Par!".

Ziņu lente
0