Politika

"Gods kalpot Rīgai" vēlas izvirzīt savu kandidātu galvaspilsētas mēra amatam

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс
Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partija "Saskaņa" var pazaudēt Rīgas mēra amatu.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Ja partija "Saskaņa" izvirzīs Rīgas mēra amatam savu kandidātu, koalīcijā esošā "Gods kalpot Rīgai" (GKR) neatbalstīs viņa kandidatūru, vēsta LSM.lv ar atsauci uz aģentūras LETA informācijas avotu.

GKR jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka izvirzīs savu kandidātu Rīgas mēra amatam. LETA informācijas avots vēsta, ka GKR jau informējusi par saviem plāniem kolēģus no "Saskaņas", kuriem tuvākajā laikā būs jāizlemj jautājums par viņa atbalstīšanu. Lēmumus par konkrētiem pretendentiem partija grasās pieņemt šodien, 28. maijā, taču pagaidām kā iespējamais kandidāts tika minēts esošais Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs.

Бывший вице-мэр Риги Вадим Баранник - Sputnik Latvija
Pēc mūsdienu pieredzes uz KF: Rīgas vicemērs Baraņņiks pastāstīja par vizīti Maskavā

Saskaņā ar neoficiālu LETA informāciju, gadījumā, ja GKR iegūs mēra amatu, abi vicemēru amati tiks "Saskaņai": esošais domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks saglabās savu amatu, savukārt otrā vicemēra amatam var tikt izvirzīti Baiba Rozentāle vai Sandris Bergmanis (abi no "Saskaņas").

Ja "Saskaņa" un GKR nevienosies par mēra amata kandidatūru, šos pienākumus turpinās izpildīt Burovs.

Kad varētu notikt jaunā Rīgas mēra vēlēšanas pagaidām nav zināms. Pašvaldību likumā teikts, ka gadījumā, ja pilsēta neizvēlēsies mēru divu mēnešu laikā, Saeimai parādīsies tiesības atlaist domi.

Atzīmēsim, ka tas nav pirmais konflikts starp koalīcijas partijām: GKR pieprasīja Rīgas mēram Nilam Ušakovam paskaidrojumus sakarā ar kratīšanu viņa mājās un nepiedalījās mēra atbalsta mītiņā.

Nils Ušakovs ("Saskaņa") un Andris Ameriks (GKR) paziņoja par savu lēmumu balotēties Eiropas Parlamentā pēc tam, kad Saeimā tika iesniegts likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu. Par apvienoto "Saskaņas" un GKR sarakstu nobalsoja 17,45% vēlētāju, gan Ušakovs, gan Ameriks ievēlēti Eiropas Parlamentā.

Ziņu lente
0