Politika

"Gods kalpot Rīgai" pieprasīs Ušakova paskaidrojumus

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс
Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Frakcijai "Gods kalpot Rīgai" ir daudz jautājumu Rīgas mēram Nilam Ušakovam sakarā ar kratīšanu viņa mājās.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Pirms atbalsta izteikšanas Rīgas mēram Nilam Ušakovam, frakcija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) pieprasīs mēra paskaidrojumus sakarā ar kratīšanu viņa mājās, vēsta LSM.lv.

Pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kratīšanas veikšanas Ušakova mājās, Rīgas domes opozīcijas pārstāvji iesniedza pieteikumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā vēlas pieprasīt mēra atstādināšanu no amata. Saskaņā ar Pašvaldību likumu, priekšsēdētājam jāsasauc šī sēde divu nedēļu laikā.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Rīgas domē nosaukuši Ušakova kratīšanas iemeslus

"Saskaņas" frakcijas vadītāja Rīgas domē Anna Vladova paziņoja, ka frakcija viennozīmīgi atbalsta Ušakovu un nemaz nešaubās, ka mērs nav saistīts ar prettiesiskām darbībām. Pēc Vladovas sacītā, jautāt, ar ko ir saistīta izmeklēšana, vajag KNAB.

Taču GKR frakcija, kura ietilpst koalīcijā ar "Saskaņu", tomēr vēlētos saņemt mēra paskaidrojumus.

"Protams, frakcijai viņam ir ļoti daudz jautājumu, taču pagaidām mēs nezinām neko vairāk par to, kas ir pausts medijos. Par turpmāko rīcību lemsim tad, kad būsim saņēmuši kādus skaidrojumus," pateica GKR frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko.

GKR partijas vadītājs Andris Ameriks atkāpās no Rīgas vicemēra amata pērnā gada decembra vidū, pēc tam, kad KNAB darbinieki veica kratīšanu viņa darba kabinetā un dzīvesvietā "Rīgas Satiksmes" korupcijas izmeklēšanas ietvaros. Oficiālas apsūdzības viņam joprojām nav izvirzītas. Par galvaspilsētas jauno vicemēru kļuva GKR pārstāvis Oļegs Burovs.

Ziņu lente
0