Politika

Vēlēšanu rezultāti: Dombrovskis līdera vietā "plusu", Šadurskis – "mīnusu" ziņā

© Sputnik / Sergey MelkonovВалдис Домбровскис на предвыборном плакате
Валдис Домбровскис на предвыборном плакате - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Jaunā Vienotība", "Saskaņa" un Nacionālā apvienība saņems divus mandātus Eiropas Parlamentā katra, bet "Attīstībai/Par!" un LKS – pa vienam.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Centrālā vēlēšanu komisija publicējusi provizoriskos EP vēlēšanu rezultātus.

Pirmo vietu vēlēšanās ieņēmusi "Jaunā Vienotība" ar 26,24% vēlētāju balsu. Par "Saskaņa" balsojuši 17,45% vēlētāju, par Nacionālo apvienību - 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši 12,42% vēlētāju, Latvijas Krievu savienību (LKS) - 6,24%.

Zaļo un zemnieku savienība saņēmusi 5,34% balstu, tik tikko pārkāpjot 5% barjeru, tāpat kā Latvijas reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija, taču šie politiskie spēki mandātus Eiropas Parlamentā nesaņems.

Голосование на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija
Politika
Apstrādāti 90% EP vēlēšanu biļetenu: Ušakovs un Ždanoka iekļūst Eiropas Parlamentā

Tātad, "Jaunā Vienotība", "Saskaņa" un Nacionālā apvienība saņems divus mandātus Eiropas Parlamentā katra, bet "Attīstībai/Par!" un LKS – pa vienam.

EP ievēlēti Valdis Dombrovskis un Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs un Andris Ameriks ("Saskaņa"), Roberts Zīle un Dace Melbārde (NA), Ivars Ījabs ("Attīstībai/Par!") un Tatjana Ždanoka (LKS).

Lielāko skaitu plusu (88 959) saņēmis Dombrovskis, savukārt biļetenos visbiežāk izsvītrots viņa partijas biedrs Kārlis Šadurskis (24 357). Otro vietu popularitātes ziņā ieņēmis Nils Ušakovs (69 139 "plusu" un 1812 "mīnusu").

Sandra Kalniete ("Jaunā Vienotība") saņēmusi 60 338 "plusu", Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) - 54 883 "plusus" un Ivars Ījabs ("Attīstībai/Par!") - 34 394 "plusus".

Citi partiju kandidāti saņēmuši mazāku atbalstu – Andris Ameriks ("Saskaņa") saņēmis 19 041 "plusu", Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība) - 18 098 "plusus", bet Dace Melbārde – 15 399 "plusus".

Ziņu lente
0