Politika

"Es neesmu kaza": Petraviča noliedz algas aploksnēs

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryРамона Петравича
Рамона Петравича - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministres Ramonas Petravičas dzīvesbiedrs maksājis algas aploksnēs, un viņa sieva to zinājusi, apliecina uzņēmuma bijušais darbinieks.

RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) neplāno pamest amatu, neskatoties uz iesniegtajām liecībām par aplokšņu algām uzņēmumā SIA "Monēta", kas pieder viņas vīram, vēsta Mixnews.lv.

Studijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" piekrita ierasties SIA "Monēta" bijušais darbinieks Dainis Prātiņš, kurš publiski apstiprināja, ka no Petraviču laulātajiem draugiem algu saņēmis "aploksnē".

Купюры евро в конверте - Sputnik Latvija
Latvijā joprojām maksā aplokšņu algas

Prātiņš atklāja, ka SIA "Monēta" strādājis par autovadītāju laika posmā no 2013. gada 12. augusta līdz 27. decembrim. Ierodoties uzņēmumā, viņš lūdzis algu maksāt ar visu nodokļu nomaksu, jo, spriežot pēc viņa vārdiem, cienījamā vecuma dēļ sācis domāt par slimības lapām, pensiju utt. Taču uzņēmuma vadība piedāvājusi aprunāties par to kādu citu reizi, kas nekādi nav pienākusi.

Prātiņš pastāstīja, ka oficiālā daļa – minimālā alga – tika pārskaitīta uz bankas kontu, bet pārējā summa izsniegta "garāžā vai uz ceļa". Aploksne vienmēr nodota bez liekiem lieciniekiem. Tiekoties ar priekšnieku, automašīnā viņam līdzās sēdējusi arī Petraviča, tāpēc šoferis secinājis, ka viņa par notiekošo zinājusi.

Pārmetumi par to, ka labklājības ministres vīra firmā maksātas "aplokšņu algas", izskanēja arī iepriekš, taču Petraviča vienmēr apgalvoja, ka tie ir meli, bet pārbaudes, ko Valsts ieņēmumu dienests organizē "Monētā", ir dienesta atriebība par KPV LV principiālo viedokli.

LTV žurnālisti mēģināja apspriest ar politiķi televīzijas pārraidē izskanējušās apsūdzības.

"Nu bet paklausieties! Jūs man sakāt – es esmu kaza, es saku: nē! Jūs sakāt: nē, es esmu! Kā tad man attaisnoties?" – pavaicāja Petraviča.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš norādīja, ka nepieprasīs ministres demisiju, taču pauda cerību, ka Petraviča sadarbosies ar VID.

Ziņu lente
0