Politika

VID noliedza Ramonas Petravičas vārdus pieļāvumus par nodokļu pārbaudēm

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов Латвии
Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministre Ramona Petraviča izteikusi pieņēmumu, ka nodokļu pārbaudes viņas dzīvesbiedra uzņēmumā saistītas ar Valsts ieņēmumu dienesta atriebību.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) noliedzis jaunās labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) vārdus par to, ka pārbaudē viņas dzīvesbiedra uzņēmumā nav atrasti nekādi pārkāpumi, vēsta programma TV3 ziņas.

Pirms saņemt Saeimas deputāta mandātu un ministra vietu, Petraviča bija finanšu direktore uzņēmumā SIA "Monēta", kuras īpašnieks ir viņas vīrs Aleksandrs Petravičs. Uzņēmuma galvenā darbības joma – produktu un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecība un transporta pakalpojumi. Uzņēmumam ir pieci veikali Saldus novadā.

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis: Kariņš neko neuzņemas

Iepriekš VID saņēmusi anonīmu informāciju par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumā, piemēram, tika izteikts pieņēmums, ka darbinieki uzņēmumā saņem "aplošņu algas".

Publiskajā reģistrā iekļautie dati liecina, ka uzņēmumā ir 26 darbinieki. 2017. gadā uzņēmums samaksājis valsts obligātās sociālās apdrošināšanas maksājumus gandrīz 40 tūkstošu eiro apmērā. Dalot šo summu ar darbinieku skaitu un 12 mēnešiem, iznāk, ka viena darbinieka alga mēnesī vidēji sasniedz 128 eiro, tātad sociālās iemaksas tiek veiktas no minimālās algas.

Trešdien Petraviča paziņoja, ka VID pirms diviem mēnešiem pārbaudījis uzņēmumu un baumas par "aplokšņu algām" nav apstiprinājušās, taču VID norādīja, ka uzņēmuma pārbaude vēl nav pabeigta.

Pati Petraviča visus pārmetumus kategoriski noliedza.

Viņa paskaidroja, ka paziņojumi parādījušies patlaban, kad viņa nokļuvusi uz politiskās skatuves. Viņa atgādināja, ka partija iebildusi pret nodokļu reformu un vērsusies pret VID, tāpēc tagad uzņēmums saskāries ar "atmaksu".

Ziņu lente
0