Politika

Tas tomēr noticis: Putins ar Trampu tikušies Buenosairesā

© AP Photo / Ludovic MarinПрезидент РФ Владимир Путин беседует с канцлером Германии Ангелой Меркель и президентом США Дональдом Трампом во время церемонии на Триумфальной арке в Париже
Президент РФ Владимир Путин беседует с канцлером Германии Ангелой Меркель и президентом США Дональдом Трампом во время церемонии на Триумфальной арке в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV prezidentiem izdevies aprunāties G20 samitā Argentīnas galvaspilsētā, neskatoties uz amerikāņu lēmumu atcelt oficiālo tikšanos. Taču Tramps nav uzzinājis, ko Putins teicis Merkelei un Makronam.

RĪGA, 2. decembris — Sputnik. "Lielā divdesmitnieka" samits Buenosairesā dāvājis pasaules lielvalstu līderiem iespēju mierīgi apspriesties, vēsta Sputnik Igaunija.

"Izmantojot gadījumu", ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu apspriedās virkne pasaules vadošo valstu vadītāju.

Kontakts ir

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja RIA Novosti, ka Krievijas valsts vadītājs un ASV līderis G20 samitā tomēr īsumā apspriedušies.

"Kontakts bija," — teica Peskovs žurnālistiem samita kuluāros.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa tāpat apstiprināja ASV un Krievijas prezidentu neformālo tikšanos G20 samitā Buenosairesā.

"Prezidents Tramps un pirmā lēdija vakariņu gaitā vakar vakarā piedalījās vairākās neformālās sarunās ar pasaules līderiem, tostarp arī ar prezidentu Putinu," – teikts Sandersas paziņojumā.

Makrons un Merkele uzzināja no Putina, ko vēlējās, bet Tramps – ne

G20 ietvaros Vladimirs Putins sniedza Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un Vācijas kanclerei Angelai Merkelei izsmeļošu skaidrojumu par incidentu Melnajā jūrā. Taču ASV prezidents Donalds Tramps, atteicies no tikšanās ar Krievijas līderi, informāciju nesaņēma.

"Kas attiecas uz notikumiem Melnajā jūrā, Putins šodien sniedza izsmeļošus skaidrojumus saviem sarunbiedriem – Makronam un Merkelei. Atsakoties no tamlīdzīgas tikšanās, prezidents Tramps, piemēram, šo skaidrojumu nesaņēma," – informēja Dmitrijs Peskovs.

Auglīgas pārrunas ar Japānu

Vladimirs Putins Buenosairesā tikās arī ar Japānas premjerministru Sindzo Abi. Tikšanās notika viesnīcā "Alvear Palace".

No Krievijas puses pārrunās piedalījās valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, ekonomiskās attīstības ministrs Maksims Oreškins un prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs. No Japānas puses: ekonomikas, tirdzniecības un rūpniecības ministrs Hirosige Seko, Ministru kabineta ģenerālsekretāra vietnieks Kotaro Nogami, premjera palīgs Takaja Imai un ārlietu ministra vietnieks Takeo Mori.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Kremlī pastāstīja, kas tiek gaidīts no Putina un Trampa tikšanās

Pēc tikšanās Japāna pauda gatavību paplašināt sadarbību ar Krieviju visās jomās. "Es gribētu nākotnē paplašināt mūsu sadarbību visās jomās, lai paceltu Krievijas un Japānas attiecības jaunā plaknē," – teica Japānas premjerministrs Sindzo Abe.

Viņš atzīmēja, ka vēlētos paplašināt sabiedrību saimnieciskās darbības nozarē. "Vēl vairāk gribētu enerģiskāk paplašināt mūsu attiecības drošības sfērā," – piebilda Abe.

Japānas premjerministrs paziņoja, ka cer apspriest ar Putinu miera līgumu. "Ceru uz diskusiju par miera līgumu," – teica Abe.

Ziņu lente
0