Politika

Kremlī pastāstīja, kas tiek gaidīts no Putina un Trampa tikšanās

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par iespējamo kaut kādu dokumentu parakstīšanu pēc Vladimira Putina tikšanās ar Donaldu Trampu pagaidām ir pāragri runāt, paziņoja Kremlī.

RĪGA, 19. novembris – Sputnik. Krievijas un ASV prezidentu tikšanās "Lielā divdesmitnieka" (G20) valstu samitā varētu būt saturīga. Uz to, visādā gadījumā, cer Kremlī.

"Ceram, ka tikšanās būs daudz maz saturīga," citē Vladimira Putina palīga Jurija Ušakova pirmdienas komentāru RIA Novosti.

ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Jūsu ērglis visas olīves noknābājis: Putina saruna ar Boltonu

Pēc viņa sacītā, galīgo gaidāmās Krievijas un Amerikas prezidentu tikšanās datumu šobrīd saskaņo augstākajā līmenī. Tāpat Ušakovs informēja, ka par iespējamo jebkāda veida dokumentu parakstīšanu pēc tikšanās runāt ir pāragri.

Iepriekš Kremlī paziņoja, ka par vienu no Vladimira Putina un Donalda Trampa pārrunu tematiem būs situācija ar vidējā un mazā darbības rādiusa raķešu līgumu (INF), par izstāšanos no kura paziņojusi Amerika.

Kā jau iepriekš ziņots, G20 samits notiks Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā no 2018. gada 30. novembra līdz 1. decembrim.

Parīzē 11. novembrī ieplānotās pilnvērtīgas Putina un Trampa pārrunas tika atceltas pēc Francijas prezidenta Emanuela Makrona lūguma sakarā ar gadsimta jubilejas svinībām kopš Pirmā pasaules kara beigām. Beigās Putins un Tramps iztika ar īsu sarunu "stāvus".

Iepriekš Vladimirs Putins un Donalds Tramps veica saturīgas pārrunas 2018. gada jūlijā Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Preses konferencē pēc tikšanās beigām abu valstu līderi paziņoja, ka viņiem izdevies apspriest praktiski visu Krievijas un Amerikas attiecību un starptautiski aktuālo tematu spektru.

Ziņu lente
0