Politika

Negaidīt izslēgšanu: Žirinovskis aicina Krieviju izstāties no Eiropas Padomes

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis
Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izstāšanās no Eiropas Padomes būs piemērota Krievijas reakcija pēc draudiem izslēgt to no organizācijas 2019. gada jūnijā, uzskata Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis.

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Krievijas Federācijai ir jāpārtrauc jebkādi maksājumi Eiropas Padomes budžetā un jāpamet organizācija, negaidot EP ministru komitejas lēmumu par izslēgšanu. Šādu demonstratīvu lēmumu ieteicis Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis, vēsta Sputnik Igaunija.

"Esam jau daļu maksājuma iesaldējuši, taču ar to nepietiek. Tik un tā 2018. gadā mēs dodam 11 miljonus eiro. Es lūdzu pārtraukt jebkādus maksājumus un apspriest izstāšanos no šīs organizācijas," – aģentūra RIA Novosti citēja Žirinovska komentāru par draudiem izslēgt Krieviju no EP 2019. gada jūnijā.

Eiropas Padome - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropas Padome nospraudusi galējos termiņus Krievijai

"Negaidīsim," – piebilda politiķis.

Krievijai veltītos draudus KLDP priekšsēdētājs salīdzināja ar draudiem izslēgt no skolas.

"Taču mēs izslēgsim šo skolu," – paziņoja Žirinovskis.

Vēstīts, ka par Krievijas iespējamo izslēgšanu no Eiropas Padomes iepriekš informēja organizācijas ģenerālsekretārs Turbjorns Jaglands. Pēc viņa vārdiem, organizācijas ministru komiteja "ne tikai var, tas ir komitejas pienākums" pieņemt šādu lēmumu, ja valsts divus gadus nenodrošina maksājumus.

2014. gadā Krievijas delegācijai tika atņemta daļa pilnvaru Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā (EPPA), ņemot vērā notikumus Ukrainā. 2017. gadā Krievija informēja, ka apturēs daļu maksājumu EP budžetā līdz brīdim, kad delegācijas pilnvaras EPPA tiks atjaunotas pilnā apjomā.

Komentējot Jaglanda draudus, Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis atzīmēja, ka tā ir "tipiska EP apsteigšanas spēle visai nedžentelmeniskos apstākļos".

EPPA - Sputnik Latvija
Krievija atteicās maksāt iemaksu Eiropas Padomē, kamēr netiks izpildīti tās nosacījumi

Sluckis uzskata, ka Eiropas Padomes un tās institūtu, it īpaši EPPA destruktivitāte liecina, ka Krievijai, iespējams, vajadzētu nevis izstāties, bet gan apturēt vai iesaldēt dalību EP, negaidot izslēgšanu.

Krievijas Federācijas Padomes Informatīvās politikas komisijas vadītājs Aleksejs Puškovs, tāpat kā Vladimirs Žirinovskis, uzskata, ka Krievijai vajadzētu būt gatavai izstāties no Eiropas Padomes.

"Šī krīze brieda jau sen, tā ir sistemātiska. Ne Padomei vajadzētu lemt, vai Krievijai jābūt EP loceklei vai ne. Tā ir mūsu izvēle," – senators paziņoja savā lapā Twitter.

Ziņu lente
0