Politika

"Mēs neesam izsūtāmie puiši": Latvijā piedāvā atcelt sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārpolitikā partija "Par alternatīvu" piedāvā vadīties pēc Donalda Trampa frāzes par to, ka tikai muļķi nevēlas draudzēties ar Krieviju.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Tikai ar amerikāņu — Latvijas "galveno mentoru" palīdzību iespējams īstenot radikālas pārmaiņas valstī, paziņoja partijas "Par alternatīvu" kandidāts Einārs Graudiņš priekšvēlēšanu televīzijas debašu gaitā, raksta skaties.lv.

NATO partijas programmā vispār netiek minēta. Vienīgais ārpolitikas pienākums ir atcelt sankcijas pret Krieviju. Starp citu, šāda punkta nav nevienas citas partijas programmās, pat Latvijas Krievu savienībai. Latvija nevar atcelt sankcijas pret Krieviju, jo tās nosaka Eiropas Savienība, taču Graudiņš piedāvā vērsties tieši pie ES.

"Mēs neesam izsūtāmie puiši, kuriem jebkuros jautājumos ir jāskatās, ko mums Brisele liek, nolemj, pavēl, uzdod utt. No otras puses ir jāsaprot, ka ir robeža ar Krievijas Federāciju, un šī robeža ģeogrāfiski nekur nepazudīs. [..] Un tāpēc normāli kaimiņi savā starpā nekaujas, neapspļauda viens otru un cenšas dzīvot vismaz toleranti mierīgi," — uzsvēra Graudiņš.

Par attiecību ar austrumu kaimiņu pamatu viņš piedāvā izmantot Trampa izteicienu par to, ka tikai muļķi nevēlas draudzēties ar Krieviju.

Pensijas, skolas un cukurs

Vienai no radikālajām pārmaiņām, pēc Graudiņa sacītā, jānotiek pensiju jomā: cieša sadarbība ar Donaldu Trampu palīdzētu pacelt minimālo vecuma pensiju līdz 450 eiro mēnesī.

Tāpat kandidāts kritizēja situāciju izglītības nozarē, tostarp, lauku skolu slēgšanu, kas kļuva par Šadurska reformu rezultātu.

Премьер-министр Эстонии Юри Ратас - Sputnik Latvija
Politika
Ratass piekrita Merkelei: ar Krieviju ir jārunā

"Visai izglītībai jābūt absolūti bezmaksas un pieejamai katram bērnam, skolēnam vai studentam neatkarīgi no dzīvesvietas," — atzīmēja Graudiņš.

Ekonomikas jomā "Par alternatīvu" cer uz cukura ražošanas atjaunošanu. Pēc Graudiņa sacītā, Latvijā pilnībā iznīcinātas divas nozares: zivju ražošana un cukura ražošana – un tas ir vien no iemesliem, kādēļ daudzi latvieši pamet reģionu vai vispār aizbrauc uz ārzemēm.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, partija "Par alternatīvu" nonāca CVK uzmanības lokā, jo viens no kandidātiem jau pēc sarakstu iesniegšanas paziņoja, ka nedeva piekrišanu dalībai vēlēšanās.

Ziņu lente
0