Politika

Ratass piekrita Merkelei: ar Krieviju ir jārunā

© Фото RiigikantseleiПремьер-министр Эстонии Юри Ратас
Премьер-министр Эстонии Юри Ратас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass tikšanās laikā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli atbalstīja viņas viedokli par nepieciešamību turpināt dialogu ar Krieviju

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Viņā aizritējusi Baltijas valstu vadības tikšanās ar VFR kancleri Angelu Merkeli, kurā, tostarp, tika apspriestas ES un Krievijas savstarpējās attiecības, vēsta Sputnik Igaunija. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass atbalstīja Merkeli un viņas nolūku atbalstīt dialogu ar Maskavu.

Vispārējā preses konferencē ar Lietuvas prezidenti Daļu Gribauskaiti un trīs Baltijas valstu premjerministriem Vācijas kanclere paziņoja, ka VFR cenšas atjaunot attiecības ar Krieviju pat pastāvošo domstarpību fonā. "Mēs cenšamies atgriezt komunikācijas kanālus, un mēs patiesi esam atvērti, lai gan kolēģi no ES domā citādāk.

Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš - Sputnik Latvija
Latvijas vēstnieks: izskatās, ka mūs sagaida seši neparasta dialoga gadi ar Putinu

Mums arī turpmāk ir jārunā ar konflikta pusēm, jāpaliek atvērtiem un jāturpina runāt ar Krieviju," — paziņoja Merkele. Viņai negaidīti piekrita Igaunijas premjers Jiri Ratass.

"Mums ir jārunā ar Krieviju," — atbalstīja kolēģi Igaunijas valdības vadītājs.

Pēc viņa sacītā, jāsaglabā sakarus ar Krieviju Eiropas Savienībai svarīgos jautājumos. "Un, kā jau pateica kanclere, Minskas vienošanās, Normandijas process paliek tie jautājumi, kuros mēs vēlamies sasniegt panākumus," — noslēgumā pateica Ratass, atzīmējot, ka atbalsta Vācijas vēlmi uzturēt attiecības ar Krieviju.

Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite, kas ir pazīstama ar savu galējo antikrievisko retoriku, bija noskaņota daudz kritiskāk. Pēc viņas sacītā, ģeopolitiskā situācija pasaulē liek uzturēt saikni ar visiem, taču "tas nenozīmē, ka jādraudzējas, nenozīmē, ka jāpiedod".

Četrpadsmitajā septembrī Lietuvas galvaspilsētā notika Vācijas kancleres Angelas Merkeles tikšanās ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas valdību vadītājiem. Igauniju tikšanās pārstāvēja premjerministrs Jiri Ratass. Viļņas tikšanās apspriešanas centrā bija gaidāmā neformālā ES Padomes samita dienas kārtība, kurš norisināsies 20. septembrī Zalcburgā. Galvenie jautājumi, kas tiks apspriesti Austrijas samita ietvaros, ir Eiropas Savienības nākotnes budžets, migrācija un Brexit.

Ziņu lente
0