Politika

Politologs: Latvijas jaunieši neies uz vēlēšanām, bet gan brauks strādāt uz Rietumiem

© Foto : pixabay / andreas160578Молодой человек с чемоданом
Молодой человек с чемоданом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas jaunieši neredz attīstības perspektīvas valstī un uz vēlēšanām neies, tā vietā viņi brauks mācīties un strādāt uz citām valstīm, uzskata politologs Ojārs Skudra.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Pēc Latvijas Universitātes asociētā profesora Ojāra Skudras domām, šoruden jaunieši Latvijā neies balsot par trīspadsmito Saeimu, vēsta Mixnews.lv.

Skudra uzskata, ka latviešu jaunieši vienkārši neredz nekādu jēgu kārtējās vēlēšanās, jo šobrīd jauniešiem nepastāv politiskais spēks, kurš piedāvātu rietumvalstīs vērojamo attīstības perspektīvu.

"Visās 21. gadsimta valdībās, ja saskaita balsis par valdošajām partijām, vienmēr mazāk par 50% no visiem, kas piedalījies vēlēšanās. Tas ir atbildīgai mazākums. Jaunās paaudzes vēlētājs neredz politisko spēku, kas piedāvātu tādu attīstības perspektīvu, ko viņš redz rietumvalstīs, kurp brauc mācīties un strādāt. Neredz skaidru rīcības programmu. Kamēr nenotiks pārmaiņas, vēlēšanās nebūs jauniešu vēlētāju," — paskaidroja Skudra.

Iepriekš ziņots, ka sestdien, 9. jūnijā, Latvijā oficiāli sākās 120 dienu priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms Saeimas vēlēšanām, kas notiks 2018. gada 6. oktobrī. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Centrālajai vēlēšanu komisijai norisināsies no 18. jūlija līdz 7. augustam.

Portfelis - Sputnik Latvija
Latvijas jaunieši vēlas saņemt 1600 eiro – visvairāk Austrumeiropā

Interesanti, ka saskaņā ar maija pētījumiem, 13,7% aptaujāto vispār negrasās piedalīties balsošanā, savukārt 27,5% pagaidām nav izlēmuši, kādai partijai dot priekšroku.

Maijā partiju reitingā Rīgas mēra Nila Ušakova "Saskaņa" ieņēma līderpozīcijas, otro vietu ieņēma Zaļo un zemnieku savienība. Tiem seko Nacionālā apvienība, pēc tam iet "Vienotība" un Attīstībai/Par! – viņiem ir vienāds vēlētāju procents, un Jaunā konservatīvā partija. Latvijas Reģionu apvienība, "No sirds Latvijai" un Latvijas Krievu savienība pagaidām pieciniekā neiekļūst.

Latvijas 13. Saeimas vēlēšanas notiks 2018. gada 6. oktobrī. Kopumā tiks izvēlēti simts deputāti.

Ziņu lente
0