Politika

Lavrovs paskaidroja, kāpēc Baltais nams nepamatoti apvaino Krieviju

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārrunās tika izlemts izvēlēties abu valstu ārpolitikas iestāžu pārstāvjus, kuri izanalizēs Maskavas un Vašingtonas domstarpības.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Baltais nams ir spiests nepamatoti apvainot Maskavu ASV prezidenta Donalda Trampa pretinieku spiediena dēļ, šodien paziņoja Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs, ziņo RIA Novosti.

"Mums ir ļoti žēl, ka tā notiek, bet mēs neko ar to nevaram izdarīt tikai pieprasīt, lai apvainojumi tiktu pierādīti ar faktiem. Līdz šīm neviena fakta nebija," — teica ministrs.

Kā piemēru Lavrovs minēja Baltā nama Nacionālās drošības padomes augstas amatpersonas paziņojumu par to, ka Krievija esot iejaukusies prezidenta vēlēšanās Melnkalnē, kā arī apgalvojumus par Maskavas informācijas kampaņu ar mērķi palīdzēt Sīrijas prezidentam Bašaram Asadam izvairīties no atbildības par ķīmisko uzbrukumu.

Trešdien notika Lavrova pārrunas ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu. Pārrunu rezultātā ministrs paziņojis, ka puses vienojās izvēlēties speciālos abu valstu ārpolitikas iestāžu pārstāvjus, kuri izanalizēs Maskavas un Vašingtonas domstarpības.

"Es uzskatu, ka, ja abām pusēm šajā darbā būs pragmatiska pieeja, tad būs rezultāti un mūsu attiecības atveseļosies," — teica Krievijas ĀM vadītājs.

Генсек НАТО Й.Столтенберг - Sputnik Latvija
Netieši un neskaidri: NATO vadītājs novērtēja Krievijas draudus
Savukārt Tilersons uzsvēra, ka viņa tikšanās ar Lavrovu ļaus "paskaidrot un izteikt tos viedokļus", kuros Maskavai un Vašingtonai ir domstarpības. "Es ceru, ka šī tikšanās veicinās atvērtu un atklātu dialogu, lai mēs virzītu mūsu valstu attiecības pozitīvā virzienā," — teica ASV valsts sekretārs.

Krievijas un Savienoto Valstu attiecības saasinājās pēc Amerikas līdera Donalda Trampa rīkojuma veikt raķešu triecienu Sīrijas aviācijas bāzei Šairatā atbildē ķīmiskajam uzbrukumam Idlibas provincē, kurā Vašingtona bez kādiem pierādījumiem vaino Damasku. Maskavā šo rīcību uzskatīja kā agresiju pret suverenu valsts.

Ziņu lente
0