Luminor atlaidīs katru ceturto darbinieku

© Sputnik / Sergey MelkonovБанк Luminor
Банк Luminor - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kolektīvā atlaišana no darba sāksies visās Baltijas valstīs.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Luminor banka šogad samazinās visu līmeņu darbinieku skaitu, tostarp vadību, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, raksta rus.db.lv.

Kopumā tiks atlaisti 130 cilvēki Igaunijā, 250 cilvēki Latvijā un 420 cilvēki Lietuvā. Šobrīd bankas štatā visās Baltijas valstīs ir apmēram trīs tūkstoši cilvēku.

Luminor - Sputnik Latvija
Darbu sākusi apvienotā banka Luminor

Pēc starptautiskās apvienošanās, kuras rezultātā Luminor turpinās darbu Baltijas valstīs ar Igaunijā reģistrētu banku un tās filiālēm Latvijā un Lietuvā, kompānija ieies jaunā transformācijas fāzē un mainīs savas darbības modeli. Līdz ar tehnoloģisko platformu apvienošanu, komercdarbības apjomu optimizēšanu, pakalpojumu un produktu vienkāršošanu un efektivitātes palielināšanu banka grasās paātrināt pārmaiņu procesu, kuru mērķis ir augstāks pakalpojumu kvalitātes līmenis.

Transformācijas paātrināšanas nolūkos jaunais darbības modelis paredz bankas biznesa procesu vienkāršošanu un dublējošo funkciju un nozaru reorganizēšanu, kurās tika pielietotas jaunas tehnoloģiskas pieejas. Tāpat šī procesa ietvaros Luminor samazinās darbinieku skaitu, kā rezultātā uzsāks kolektīvās atlaišanas procedūru.

Luminor paziņoja par to un piesaistīja attiecīgas publiskās varasiestādes Igaunijā, Latvijā un Lietuvā,  kā arī arodbiedrību organizācijas Igaunijā un Latvijā un darba lietu padomi Lietuvā. Banka piedāvās atbalstu atlaistajiem darbiniekiem un nodrošinās palīdzību viņu iekārtošanai darbā, tostarp seminārus un individuālās nodarbības. Luminor sagaida, ka vienkāršotas organizācijas struktūras ieviešana ļaus ievērojami samazināt operatīvos izdevumus.

Ikdienas operācijas un klientu apkalpošana notiks bez izmaiņām.

Banka Nordea - Sputnik Latvija
Luminor – jaunā apvienotā Baltijas valstu banka

Luminor banka tika izveidota 2017. gadā, Nordea un DNB apvienošanās rezultātā Baltijas valstīs. Banka ieņem 23% Baltijas valstu kredītu tirgus, tās aktīvi pārsniedz 15 miljardus eiro. Bankai ir 64 klientu apkalpošanas centri visās Baltijas valstīs.

Pērnā gada septembrī kļuva zināms, ka amerikāņu Blackstone Group un tā vadītājs konsorcijs par 1 miljardu eiro pērk 60% Luminor akciju un vadīs banku kopā ar esošajiem akcionāriem – Nordea Banka un DNB. Tāpat Blackstone panākusi provizorisko vienošanos par atlikušo Nordea 20% akciju iegādi dažu tuvāko gadu laikā.

Ziņu lente
0