Darbu sākusi apvienotā banka Luminor

© Sputnik / Sergey MelkonovLuminor
Luminor - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darbu sācis kopuzņēmums, kas apvienojis finanšu grupas DNB Bank ASA un Nordea Bank AB.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Šodien, 1. oktobrī darbu sākusi jaunā apvienotā banka Luminor, vēsta baltnews.lv. Tā apņēmusies kļūt par finansiālo pakalpojumu vadošo sniedzēju reģionā.

Par mērķauditoriju banka uzskata vietējā un Baltijas līmeņa uzņēmumus, kā arī finansiāli aktīvus cilvēkus.

Apvienoto banku vadīs grupas Luminor valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke.

Банк Nordea - Sputnik Latvija
Nosaukts jaunās apvienotās bankas Luminor darba uzsākšanas datums

Septembra vidū Eiropas Komisija bez iebildumiem atbalstīja finašu grupu DNB Bank ASA un Nordea Bank AB kopuzņēmuma dibināšanu, ņemot vērā to, ka darījums nerada nekādas bažas.

DNB un Nordea klientiem apkalpošana pēc 1. oktobra nemainīsies — iepriekšējie norēķinu konti, to numuri, līgumi un maksājuma kartes, to kodi un paroles saglabāsies.  

Banku apvienošanās rezultātā iespējami banku sistēmu darbības īslaicīgi traucējumi, piemēram, maksājumu apstrādes un interneta bankas darba procesā.

Nordea pāstāvji apgalvo, ka abas bankas papildinās viena otru — Nordea ieņem stabilu stāvokli lielo uzņēmumu segmentā, bet DNB ir spēcīgs tirgus dalībnieks mazo un vidējo uzņēmumu segmentā. Pie tam paplašināsies jaunās apvienotās bankas piekļuve un ģeogrāfiskā darbības sfēra.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, jaunā banka aktīvu apjoma ziņā ieņems otro vietu Latvijā — tie sasniegs 5,3 miljardus eiro. 2016. gadā žurnāla Global Finance versijā Nordea tika atzīta par labāko banku Latvijā un Igaunijā.

Aktīvu apjoma ziņā Nordea Bank filiāle Latvijā jūnija beigās ieņēma ceturto vietu Latvijā, DNB Banka — ierindojās septītajā vietā.

Ziņu lente
0