Luminor – jaunā apvienotā Baltijas valstu banka

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija nolēmusi, ka jaunā apvienotā banka nekļūs par monopolistu Baltijas valstīs, un devusi atļauju finanšu uzņēmumu DNB un Nordea saplūšanai.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Eiropas Komisija bez iebildumiem atļāvusi finanšu grupu DNB Bank ASA un Nordea Bank kopuzņēmuma izveidi. 2017. gada ceturtajā ceturksnī Baltijas valstīs parādīsies jauna apvienotā banka Luminor, vēsta tvnet.lv.

EK izstrādāja apvienošanās iespējamo seku prognozi un secināja, ka darījums nerada nekādas bažas no konkurences viedokļa. Zināms, ka līdz darījuma noslēgšanai finansiālie koncerni DNB un Nordea Baltijas valstīs pastāvēs kā atsevišķas organizācijas.

Vecrīgas ainava. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Banku skaits samazinās, jo cilvēki dodas projām

Apvienošanās neietekmēs arī banku klientu apkalpošanu un komerciālo darbību — organizācijas strādās ierastajā kārtībā. DNB un Nordea klienti savlaicīgi saņems visu nepieciešamo informāciju par saplūšanu.

Iepriekš vēstīts ka bankas DNB un Nordea vienojušās par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu, Baltijas valstīs vadošo banku ar spācīgām skandināvu saknēm.

Nordea pārstāvji apgalvo, ka abas bankas papildinās viena otras darbību: Nordea ieņem spēcīgas pozīcijas lielo uzņēmumu segmentā, bet DNB ir spēcīgs mazo un vidējo uzņēmumu segmenta dalībnieks. Jaunā banka būs plaši pieejama.

Saskaņā ar Latvijas Komervbanku asociācijas datiem, aktīvu apjoma ziņā jaunā  banka ieņems otro vietu Latvijā — to apjoms sasniegs 5,3 miljardus eiro.

Jāpiebilst, ka 2016. gadā Nordea atzīta par labāko banku Latvijā un Igaunijā saskaņā ar žurnāla:Global Finance datiem.

Ziņu lente
0