"Laima Rendezvous" noslēdzies: Vaikule dodas iekarot Ukrainu

© Sputnik / Sergey MelkonovЛайма Вайкуле меняла свой образ каждый фестивальный день, а наряды сменялись еще чаще!
Лайма Вайкуле меняла свой образ каждый фестивальный день, а наряды сменялись еще чаще! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laimas Vaikules festivāls "Rendezvous", kas sacēla lielu troksni Jūrmalā, dodas nelielās viesizrādēs. Tagad plānots apmeklēt Odesu.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Iepriekš Sputnik Latvija jau stāstīja, ka Laimas Vaikules festivāla "Rendezvous" vektors Ukrainas virzienā kļuva par šova "odziņu". Tiesa, norādīts, ka rotācija skaidrojama ne tikai ar ģeopolitikas tendencēm, bet arī šovbiznesa loģiku.

Лайма Вайкуле - Sputnik Latvija
Vaikule: Jūrmala zaudējusi to, kas bija padomju laikā, bet jaunajam vajadzīga nauda

"Rendezvous" ciemiņi no Ukrainas ir saprotama tendence – Ukrainā daudzi skatās un mīl šo festivālu. "Rendezvous"  auditorija pārsniedz 100 miljonus cilvēku, to raida Krievijas kanāls RTVi, vietnes OK.ru telekanāls, krievvalodīgās interneta un kabeļtelevīzijas kanāli Kartina TV un "Žara TV", kā arī oligarham Ļevam Kolomoiskim piederošais ukraiņu Inter.

Ukraiņi, kuri prezidenta postenī ievēlējuši Jūrmalas "stand-up" biežo viesi Vladimiru Zeļenski, vēlas klausīties dziesmas krievu valodā un negrib, lai viņus dēvētu par banderiešiem un bendēm, kā tas iegājies Porošenko laikā.

Vaikule brauc uz Odesu

Tagad Laima ved savu  "Rendezvous" uz Odesu. Festivāls notiks 8.-10. augustā, tikai divas dienas, viena no kurām pilnībā piederēs pašai Laimai. Viņa dos solo koncertu, ko papildinās dueti ar citām zvaiznēm, vēsta Bb.lv.

Dziedātāja uzaicinājusi apmeklēt Odesu vairāk nekā 30 māksliniekus. Viņa pati nodarbosies ar šova režisūru.

Jau 2018. gadā Vaikule atzīmēja, ka gribētu kopā ar savu lolojumu apmeklēt Odesu. Tiesa, Porošenko laikā zvaigznei neizdevās nokļūt Odesā. Acīmredzot, ar Zeļenski viss ir izdevies.

Лайма Вайкуле на пресс-конференции музыкального фестиваля Лайма. Рандеву. Юрмала - 2018 - Sputnik Latvija
Krievijas IeM nav atradusi pārkāpumus Laimas Vaikules koncertdarbībā Krievijā

Iepriekš intervijā YouTube kanālam "Bet aprunāties?" dziedātāja Laima Vaikule atklāti atzina, ka komponists un producents Igors Krutojs uzskata viņu par nodevēju. Dziedātāja atklāja, ka Krutojs vēl joprojām dusmojas uz viņu par to, ka pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas no Jūrmalas tā vietu ieņēma festivāls "Laima Rendezvous". Vaikule gan skaidroja, ka no komponista puses tas ir netaisnīgi, jo Jūrmalas vadība pati lūdza viņu organizēt festivālu. Dziedātāja norādīja, ka Jūrmalas vadība viņu atbalsta gan finansiāli, gan morāli, tāpēc viņa nevar atteikties no festivāla organizācijas.

Tiesa, daudzi vēl atceras Vaikules vārdus par Krimu. 2018. gadā dziedātāja šokēja klausītājus – viņa kategoriski paziņoja, ka koncertu Krievijas pussalā neplānojot ne par kādu naudu.

Nāksies braukt uz Krimu

Toreiz ironiski, bet tagad var teikt, ka pravietiski Vaikulei atbildēja krievu aktieris Staņislavs Sadaļskis. Viņš uzrakstīja savā Twitter: ja Vaikule ne par kādiem honorāriem nav gatava braukt uz Krimu, viņš ne par kādu naudu nebrauks uz Ukrainu, jo tur aizvaino krievus.

Tiesa, jāpiebilst, ka Vaikule no saviem vārdiem mazliet atkāpās. Galu galā viņa paziņoja, ka brauks ar koncertu uz Krimu, kad ASV un ES valstis atcels pret Krieviju vērstās sankcijas, turklāt uzstāsies bez maksas. Ņemot vērā pašreizējos notikumus pasaules arēnā, piemēram, kaut vai Krievijas atgriešanos EPPA, acīmredzot, nav aiz kalniem laiks, kad dziedātājai nāksies pildīt solījumu un bez maksas atvest savu "Rendezvous" uz Krievijas pussalu.

Ziņu lente
0